Můj čas na kafíčko

Grilovaný camembert

Suroviny:

4 camemberty

4 lžíce olivového oleje

1 snítka čerstvého rozmarýnu

1 snítka čerstvého tymiánu

špetka soli

mletý černý pepř

2 stroužky česneku

Můžete si vymyslet svou vlastní marinádu.

Postup:

Stroužky česneku jemně utřete a smíchejte s kvalitním olivovým olejem a polovinou nasekaných bylinek.

Camemberty nakrojte na horní straně do mřížky a potřete připraveným česnekovým olejem z obou stran, pak ještě lehce opepřete a posypte zbylými bylinkami.

Takto upravené camemberty zabalte zpátky do papíru anebo do kousku alobalu a pečte na grilu nebo na pánvi z každé strany 7 minut. Podávejte s některou oblíbenou omáčkou nebo brusinkami a bílým, popřípadě zlehka opečeným toustíkem.

Tip:

Místo česnekového oleje si můžete vymyslet vlastní marinádu. Z koření dobře funguje například sladká mletá paprika nebo směs provensálských bylinek. Pokud preferujete pálivou verzi, pak přidejte chilli.

Pamatujte, že základem každé marinády by měl být kvalitní olej. Vše promíchejte a sýr ze všech stran potřete. Kůrka bude krásně vláčná. Pokud chcete výraznější chuť, nechte sýr marinovat přes noc.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden