Moje sladké tajemství

Grilovaný chřest se sezamem

Suroviny:  20 výhonků zeleného chřestu (500 g)  2 lžíce sezamového nebo olivového oleje  1 lžíce sójové omáčky  1 stroužek česneku  2 lžíce sezamových semínek, sůl a pepř

Postup: Chřest nejprve omyjeme, poté z každého výhonku odřízneme zdřevnatělé konce.

Konce lze taktéž jednoduše odlomit. Pro lepší manipulaci při opékání napíchneme výhonky po pěti kusech na špejle na obou koncích. Nyní si připravíme marinádu. V misce smícháme sezamový olej, sójovou omáčku, lisovaný česnek a sezamová semínka.

Marinádou potřeme chřest z obou stran a poté ho taktéž z obou stran osolíme a opepříme.  Na středně rozpáleném grilu opékáme chřest z obou stran 4–5 minut. Při opékání ho marinádou průběžně potíráme. Po opečení ihned podáváme.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden