Grilovaný chřest se sezamem

Suroviny:  20 výhonků zeleného chřestu (500 g)  2 lžíce sezamového nebo olivového oleje  1 lžíce sójové omáčky  1 stroužek česneku  2 lžíce sezamových semínek, sůl a pepř

Postup: Chřest nejprve omyjeme, poté z každého výhonku odřízneme zdřevnatělé konce.

Konce lze taktéž jednoduše odlomit. Pro lepší manipulaci při opékání napíchneme výhonky po pěti kusech na špejle na obou koncích. Nyní si připravíme marinádu. V misce smícháme sezamový olej, sójovou omáčku, lisovaný česnek a sezamová semínka.

Marinádou potřeme chřest z obou stran a poté ho taktéž z obou stran osolíme a opepříme.  Na středně rozpáleném grilu opékáme chřest z obou stran 4–5 minut. Při opékání ho marinádou průběžně potíráme. Po opečení ihned podáváme.

reklama
reklama

Komentáře