Grilovaný pstruh na bylinkách

Pstruh s voňavými bylinkami je lahůdka, kterou potěšíte všechny milovníky ryb.

Suroviny na 4 porce

- 4 pstruzi (čerství nebo mražení) - sůl - 8 lžic olivového oleje - 1 lžička sušeného tymiánu - 1 lžička sušeného rozmarýnu - 2 stroužky česneku - 1 citron

Postup

1. Ryby omyjte, očistěte a osušte. Osolte je z obou stran.

2. Do misky nalijte olivový olej. Přidejte sušené bylinky, prolisované stroužky česneku a šťávu vymačkanou z citronu. Vše důkladně promíchejte. Každý kousek ryby touto marinádou z obou stran potřete. Vetřete ji i dovnitř, aby maso mělo bylinkovou chuť.

3. Pstruhy grilujte v elektrické troubě 8 až 10 minut z každé strany, dokud nebude maso měkké. Ryby můžete také vyskládat na plech vyložený pečicím papírem a péct doměkka v horkovzdušné troubě.

4. Hotové ryby podávejte se zeleninovou oblohou a bramborami.

reklama
reklama