Moje šťastná hvězda

Gruzínské kuře čakhokhbili

Rádi zkoušíte zahraniční recepty? Uvařte pro celou rodinu kuře po gruzínsku.


Ingredience:


1 celé kuře


1 velká cibule


1 mrkev


2 velké lžíce másla


2 dcl červeného vína


1 plechovka rajčatového protlaku


petrželka na ozdobu


1 čerstvá feferonka


1 lžíce sladké papriky


sůl a pepř


Postup:


Cibuli nakrájejte na kostičky a orestujte na lžíci másla. Nyní orestujte na kostičky nakrájenou mrkev. Kuře si naporcujte, osolte, opepřete, přidejte papriku a lehce ze všech stran rovněž orestujte.


Nyní vše přendejte do zapékací mísy nebo pekáče a přidejte protlak, zbytek másla, červené víno a trochu vody.


Pečte na 200 °C po dobu 30 minut. Nakonec dozdobte petrželkou a nakrájenou chilli papričkou.



Náš tip:


Ještě lepší chuť kuře získá, když ho potřete česnekem a necháte hodinu odpočívat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden