Guacamole pomazánka

Suroviny:


  • 2 zralá avokáda

  • 1 cibule

  • 1 pálivá chilli paprička

  • 1 vyzrálé rajče

  • 2 stroužky česneku

  • 1 lžíce limetové šťávy

  • hrstka nasekané koriandrové nati

  • sůl a špetka římského kmínu


Postup:

Avokádo oloupeme a nakrájíme na kousky, smícháme s kořením a limetovou šťávou. Směs rozmixujeme. Rajče spaříme, oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na malé kousky a přidáme do guacamole.

Necháme odležet zhruba 10 minut. Servírujeme s tortillou nebo s nachos chipsy. Guacamole můžeme podávat i k pečeným masům, steakům nebo k pečeným bramborám.



  • 4 – 6 porcí

  • snadné

  • do 25 min


TIP:

Guacamole můžeme uchovávat v lednici ve vzduchotěsné nádobě až týden. Před uzavřením nádoby uhladíme povrch guacamole a navrch položíme potravinářskou fólii, kterou přitiskneme tak, aby tam nezůstaly vzduchové bubliny. Pak zavřeme víko nádoby. Tento krok zabrání hnědnutí avokáda.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden