Guacamole pomazánka

Suroviny:


  • 2 zralá avokáda

  • 1 cibule

  • 1 pálivá chilli paprička

  • 1 vyzrálé rajče

  • 2 stroužky česneku

  • 1 lžíce limetové šťávy

  • hrstka nasekané koriandrové nati

  • sůl a špetka římského kmínu


Postup:

Avokádo oloupeme a nakrájíme na kousky, smícháme s kořením a limetovou šťávou. Směs rozmixujeme. Rajče spaříme, oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na malé kousky a přidáme do guacamole.

Necháme odležet zhruba 10 minut. Servírujeme s tortillou nebo s nachos chipsy. Guacamole můžeme podávat i k pečeným masům, steakům nebo k pečeným bramborám.



  • 4 – 6 porcí

  • snadné

  • do 25 min


TIP:

Guacamole můžeme uchovávat v lednici ve vzduchotěsné nádobě až týden. Před uzavřením nádoby uhladíme povrch guacamole a navrch položíme potravinářskou fólii, kterou přitiskneme tak, aby tam nezůstaly vzduchové bubliny. Pak zavřeme víko nádoby. Tento krok zabrání hnědnutí avokáda.

reklama
reklama

Komentáře