Moje sladké tajemství

Guláš podávaný v bochníku chleba

V hrnci vhodném do trouby 5–6 minut opékáme na tuku 1 nakrájenou cibuli. Až zrůžoví, přidáme cca 600 g hovězí přední kližky pokrájené na kostičky a necháme ho zprudka zatáhnout a zhnědnout. Přidáme 1 lžičku sladké a pálivé papriky, osolíme a opepříme.

Zalijeme 500 ml vývaru a přiklopené dáme na dvě až tři hodiny do trouby zahřáté na 160 °C. Vyndáme z trouby, maso vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk, přidáme 2 lžíce hladké mouky a osmahneme. Zalijeme 400 ml vody a asi dvacet minut vaříme.

Vmícháme 150 ml smetany, do omáčky vrátíme maso a zahřejeme. Z bochníku chleba odkrojíme vršky, vydlabeme střídu a místo ní nalijeme guláš. Podáváme ozdobené zakysanou smetanou a libovolnými bylinkami..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden