Guláš s houbami

Vylepšete si klasický gulášek čerstvými lesními houbami. Skvěle chutná s houskovým knedlíkem i krajícem chleba.

Suroviny na 4 porce - 500 g vepřového masa - 250 g čerstvých hub - slunečnicový olej - 3 stroužky česneku - 1 cibule - sůl, pepř - 2 lžičky gulášového koření - 1 lžička majoránky - 1 lžička mleté papriky - tmavá jíška na zahuštění

Postup

1. Cibuli oloupejte a nakrájejte nahrubo. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli. Přidejte na kostky nakrájené maso (nejlepší je vepřová plec) a zaprašte grilovacím kořením a mletou paprikou. Maso nechte zatáhnout a pak plamen stáhněte.

2. Houby očistěte, nakrájejte na kousky a přidejte k masu. Duste doměkka. Ke konci přidejte česnek utřený se solí, majoránku a podle chuti opepřete.

3. Guláš chvíli povařte a podle potřeby zahustěte jíškou. Naservírujte do misek nebo hlubokých talířů a podávejte s chlebem, knedlíkem nebo brambory.

reklama
reklama

Komentáře