Můj čas na kafíčko

Guláš s mrkví

Do tohoto pokrmu můžete přidat i celer nebo petržel. Připravit ho můžete rovněž z krůtího nebo vepřového masa. Nenadálý chuťový rozměr dodají guláši také čerstvé bylinky.

Ingredience: 4 porce

600 g hovězí kližky
1 cibule
1 větší mrkev
olej
sůl
pepř
1 lžička mletého kmínu
2 lžíce sladké mleté papriky
500 ml vývaru
2 lžíce nasekané petrželky

Postup:

Maso nakrájejte na kostky, cibuli najemno a mrkev na kolečka. Na oleji opečte cibuli. Přidejte maso a opékejte, až se zatáhne. Pak přisypte papriku, kmín, důkladně promíchejte a nechte rozvonět.

Přilejte tolik vývaru, aby bylo všechno maso ponořené. Osolte, opepřete a duste pod pokličkou přibližně hodinku a půl. Následně přidejte mrkev, petrželku a duste ještě další půlhodinku. Podle potřeby v průběhu dušení dolejte vývar.

Doba přípravy: 120 min
Cena za porci: 60 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden