2 lžíce slunečnicového oleje 1 kg libového hovězího masa 2 velké cibule 10 mrkví 2 lžíce hladké mouky 0,5 l tmavého piva 1 hovězí masoxová kostka sůl a pepř podle chuti špetka cukru 3 bobkové listy 1 větší snítka tymiánu
Postup: Maso nakrájíme na větší kostky, troubu předehřejeme na 160 °C.Olej rozpálíme v litinovém kastrolu či pekáčku (ideální je s pokličkou) a opečeme na něm důkladně maso ze všech stran, aby se zatáhlo a zhnědlo. Mělo by to trvat asi 10 minut. Potom maso vyndáme a v kastrolu opečeme nahrubo nakrájenou cibuli s většími kousky mrkví, dokud neztmavnou – pak je posypeme moukou a zamícháme. Maso vrátíme k zelenině i se šťávou, promícháme, podlijeme pivem a přidáme rozdrobenou kostku masoxu. Ochutíme solí, pepřem, cukrem, přidáme bobkový list s tymiánem a pár minut povaříme. Přiklopíme a pečeme asi dvě a půl hodiny, dokud maso úplně nezměkne. Podáváme s bramborovou nebo celerovou kaší.
Také si užíváte pocit štěstí, když rozbalujete dárky, kde na vás čeká překvapení? Potěšte takhle i své chuťové buňky. Jednou se vám na jazyku po rozkousnutí rozplyne omamná chuť vynikající čokolády nebo chutného sýra s masem. Bábovička s čokoládovou perlou Suroviny: 2 vejce, 2 ...
Také si užíváte pocit štěstí, když rozbalujete dárky, kde na vás čeká překvapení? Potěšte takhle i své chuťové buňky. Jednou se vám na jazyku po rozkousnutí rozplyne omamná chuť vynikající čokolády nebo chutného sýra s masem. Bábovička s čokoládovou perlou Suroviny: 2 vejce, 2 ...
Snad už máme před sebou poslední chladné dny. Proto se rozloučíme se zimou ve velkém stylu. Zkuste teplé nápoje, které vám osladí i okoření život. Exotická sangrie s pomerančovou šťávou Přísady na 4 hrnky:3 pomeranče, 2 jablka, 2 citrony, 2 badyány, 2 skořicové tyčinky, 1 kostka ...
Snad už máme před sebou poslední chladné dny. Proto se rozloučíme se zimou ve velkém stylu. Zkuste teplé nápoje, které vám osladí i okoření život. Exotická sangrie s pomerančovou šťávou Přísady na 4 hrnky:3 pomeranče, 2 jablka, 2 citrony, 2 badyány, 2 skořicové tyčinky, 1 kostka ...
Exotika s kuřecím masem v české kuchyni Tato indická směs jistě zaujme dospělé jedlíky, pro malé děti však tento pikantní pokrm není příliš vhodný. Suroviny: 1 balení indické kuřecí pánve DZ Klatovy, ananas (čerstvý nebo kompotovaný) nakrájený na kostičky, 3 chilli papričky, ...
Exotika s kuřecím masem v české kuchyni Tato indická směs jistě zaujme dospělé jedlíky, pro malé děti však tento pikantní pokrm není příliš vhodný. Suroviny: 1 balení indické kuřecí pánve DZ Klatovy, ananas (čerstvý nebo kompotovaný) nakrájený na kostičky, 3 chilli papričky, ...
Drůbeží maso je nejčastěji používaným masem v naší kuchyni. Vytlačilo i naše tradiční vepřové a hovězí. Nezůstávejte ale jen u kuřete. Máme pro vás recepty na další drůbež, na které si skvěle pochutnáte. Kachna na jablkách Suroviny na 4 porce: 1 kachna, 2 stroužky česneku, 2 ...
Drůbeží maso je nejčastěji používaným masem v naší kuchyni. Vytlačilo i naše tradiční vepřové a hovězí. Nezůstávejte ale jen u kuřete. Máme pro vás recepty na další drůbež, na které si skvěle pochutnáte. Kachna na jablkách Suroviny na 4 porce: 1 kachna, 2 stroužky česneku, 2 ...
Příprava: 50 minut, Náročnost: 3, Cena: 90 Kč Možná by se toto hlavní jídlo dalo nazvat „Čína po česku“. Suroviny: prsa z kuřete menší cuketa1 střední cibule 1 větší mrkev 1 paprika 1 – 2 rajská jablíčka olej, mletý či nastrouhaný česnek (1 strouček) ½ lžičky ...
Příprava: 50 minut, Náročnost: 3, Cena: 90 Kč Možná by se toto hlavní jídlo dalo nazvat „Čína po česku“. Suroviny: prsa z kuřete menší cuketa1 střední cibule 1 větší mrkev 1 paprika 1 – 2 rajská jablíčka olej, mletý či nastrouhaný česnek (1 strouček) ½ lžičky ...
Velikonoce jsou podobně jako Vánoce náročné na kuchařské přípravy. Čekáme hosty, koledníky, scházejí se rodiny. Co jim nabídnout? Zkusme letos kromě sladké a slané klasiky i něco, co běžně na našem jídelníčku nebývá. Velikonoční mazanec Suroviny: 300 g hladké mouky, 1 lžička ...
Velikonoce jsou podobně jako Vánoce náročné na kuchařské přípravy. Čekáme hosty, koledníky, scházejí se rodiny. Co jim nabídnout? Zkusme letos kromě sladké a slané klasiky i něco, co běžně na našem jídelníčku nebývá. Velikonoční mazanec Suroviny: 300 g hladké mouky, 1 lžička ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 3, Cena: 80 Kč Recept na tyto čokoládové řezy s oříšky nám svěřil sám šéfkuchař Jaroslav Béza z Petite France Boulangerie & Patisserie. Suroviny: 90 g hladká mouka 225 g cukr krystal 5 vajec 315 g máslo 165 g hořká čokoláda 150 g vlašské ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 3, Cena: 80 Kč Recept na tyto čokoládové řezy s oříšky nám svěřil sám šéfkuchař Jaroslav Béza z Petite France Boulangerie & Patisserie. Suroviny: 90 g hladká mouka 225 g cukr krystal 5 vajec 315 g máslo 165 g hořká čokoláda 150 g vlašské ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 2, Cena: 60 Kč Chutný čokoládový chlazený dezert pohladí vaše chuťové pohárky. Z dávky vytvoříte 5 – 6 porcí. Pěna získá dobrou konzistenci stejně z odtučněného jako z polotučného tvarohu. Suroviny: 250ml smetany ke šlehání 250 g měkkého tvaru (ve ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 2, Cena: 60 Kč Chutný čokoládový chlazený dezert pohladí vaše chuťové pohárky. Z dávky vytvoříte 5 – 6 porcí. Pěna získá dobrou konzistenci stejně z odtučněného jako z polotučného tvarohu. Suroviny: 250ml smetany ke šlehání 250 g měkkého tvaru (ve ...
Úroda dýní se dá zpracovat mnoha způsoby, naslano i nasladko. Zkuste třeba tuhle pochoutku, ve které se snoubí chuť dýně a pomeranče. Potřebujete: ✿ 1 kg dýně Hokkaido✿ 300 g třtinového cukru✿ 400 ml vody✿ 1 pomeranč✿ 1 citron✿ 1 lžičku skořice✿ 1 lžičku mletého kardamomu✿ 1/2 ...
Úroda dýní se dá zpracovat mnoha způsoby, naslano i nasladko. Zkuste třeba tuhle pochoutku, ve které se snoubí chuť dýně a pomeranče. Potřebujete: ✿ 1 kg dýně Hokkaido✿ 300 g třtinového cukru✿ 400 ml vody✿ 1 pomeranč✿ 1 citron✿ 1 lžičku skořice✿ 1 lžičku mletého kardamomu✿ 1/2 ...
Tento skvělý zákusek se hodí ke kávě i čaji. Výborně chutná i s marmeládou.Suroviny:250 g dýňového pyré200 g hladké mouky (plus mouka na vysypání formy) 1 lžička jedlé sody 1/4 lžičky soli150 g cukru krystal100 g rozpuštěného másla2 vejce 70 ml vody1 lžíce citronové šťávy1 ...
Tento skvělý zákusek se hodí ke kávě i čaji. Výborně chutná i s marmeládou.Suroviny:250 g dýňového pyré200 g hladké mouky (plus mouka na vysypání formy) 1 lžička jedlé sody 1/4 lžičky soli150 g cukru krystal100 g rozpuštěného másla2 vejce 70 ml vody1 lžíce citronové šťávy1 ...
Kdo si potrpí na mleté maso, ten prostě nedá na tuhle šťavnatou a měkkou roládu dopustit. Ingredience: ● 800 g vepřového boku připraveného na roládu● 200 g směsi mletého vepřového a hovězího masa● 1 stroužek česneku● 2 vejce● 150 g žampionů● 2 lžíce másla● špetka ...
Kdo si potrpí na mleté maso, ten prostě nedá na tuhle šťavnatou a měkkou roládu dopustit. Ingredience: ● 800 g vepřového boku připraveného na roládu● 200 g směsi mletého vepřového a hovězího masa● 1 stroužek česneku● 2 vejce● 150 g žampionů● 2 lžíce másla● špetka ...
Je tak lehká, že si ji, se zeleninovým salátem, můžete klidně dát i k večeři. Ingredience: na 4 porce ● 750 g kuřecích prsních řízků● 200 g kvalitní libové slaniny● 8 ks sušených rajčat naložených v oleji● 2 stroužky česneku● lžička kaparů● tři snítky čerstvého tymiánu● olivový ...
Je tak lehká, že si ji, se zeleninovým salátem, můžete klidně dát i k večeři. Ingredience: na 4 porce ● 750 g kuřecích prsních řízků● 200 g kvalitní libové slaniny● 8 ks sušených rajčat naložených v oleji● 2 stroužky česneku● lžička kaparů● tři snítky čerstvého tymiánu● olivový ...
Mít doma lahodný švestkový kompot se vždycky hodí, třeba i na přípravu rýžového nákypu. Potřebujete: ✿ 3 kg švestek✿ 300 g cukru krupice✿ 1 l vody✿ 1 citron✿ 3 hřebíčky✿ 1 celou skořici 1. Připravte si cukerný roztok. Vodu nalijte do hrnce, přisypejte cukr, rozmíchejte a nechte ...
Mít doma lahodný švestkový kompot se vždycky hodí, třeba i na přípravu rýžového nákypu. Potřebujete: ✿ 3 kg švestek✿ 300 g cukru krupice✿ 1 l vody✿ 1 citron✿ 3 hřebíčky✿ 1 celou skořici 1. Připravte si cukerný roztok. Vodu nalijte do hrnce, přisypejte cukr, rozmíchejte a nechte ...
Pečená dýně skvěle poslouží jako příloha k masu i grilovaným sýrům.Suroviny:1 dýně hokaido3 stroužky česneku150 ml smetanypár snítek čerstvého tymiánusůl, pepřolivový olej 200 g sýru ricottaPostup:Dýni si vydlabejte a rozkrájejte na menší kusy. Osolte ji, opepřete a pokapejte ...
Pečená dýně skvěle poslouží jako příloha k masu i grilovaným sýrům.Suroviny:1 dýně hokaido3 stroužky česneku150 ml smetanypár snítek čerstvého tymiánusůl, pepřolivový olej 200 g sýru ricottaPostup:Dýni si vydlabejte a rozkrájejte na menší kusy. Osolte ji, opepřete a pokapejte ...
Suroviny: 1 cibule 200 g čerstvých lišek 1 litr vývaru 2 brambory 200 ml smetany ke šlehání 1 lžíce octa cukr sůl kmín kousek másla Postup: Lišky dobře očistěte, případně je propláchněte ve vodě. Ty větší můžete pokrájet. Na pánvi na másle osmažte nadrobno nakrájenou cibuli ...
Suroviny: 1 cibule 200 g čerstvých lišek 1 litr vývaru 2 brambory 200 ml smetany ke šlehání 1 lžíce octa cukr sůl kmín kousek másla Postup: Lišky dobře očistěte, případně je propláchněte ve vodě. Ty větší můžete pokrájet. Na pánvi na másle osmažte nadrobno nakrájenou cibuli ...
Nejen ovoce a zelenina, k typickým plodům podzimu patří i slaďoučké rudé šípky plné vitaminu C. Připravte si z nich na zimu výborný sirup pro podporu imunity. Potřebujete: ✿ 1 kg šípků✿ 1,5 l vody✿ 1,5 kg cukru✿ 1 pomeranč✿ 1 citron✿ 5 lžic medu 1. Šípky důkladně omyjte, pak je ...
Nejen ovoce a zelenina, k typickým plodům podzimu patří i slaďoučké rudé šípky plné vitaminu C. Připravte si z nich na zimu výborný sirup pro podporu imunity. Potřebujete: ✿ 1 kg šípků✿ 1,5 l vody✿ 1,5 kg cukru✿ 1 pomeranč✿ 1 citron✿ 5 lžic medu 1. Šípky důkladně omyjte, pak je ...
Ačkoli tomu možná nevěříte, koláč je skutečně výborný a chutná dospělým i dětem.Na korpus:špetka soli 120 g másla 50 ml vody180 g hladké mouky 20 g třtinového cukruNa náplň:400 g dýňového pyré 3 vejce 1 lžička mleté skořice 2 ks hřebíčku 120 ml smetany ke šlehání 100 g ...
Ačkoli tomu možná nevěříte, koláč je skutečně výborný a chutná dospělým i dětem.Na korpus:špetka soli 120 g másla 50 ml vody180 g hladké mouky 20 g třtinového cukruNa náplň:400 g dýňového pyré 3 vejce 1 lžička mleté skořice 2 ks hřebíčku 120 ml smetany ke šlehání 100 g ...
K potemnělému svatostánku se blíží další poutníci. Od úst jim přitom stoupají obláčky páry. V kalendáři je totiž 13. leden a venku mrzne, jako když praští. Ve čtyři hodiny ráno je přesto bazilika v se
Ocitla jsem se v situaci, kdy jsem se skutečně bála o život. Před nebezpečím mě zachránilo tajemné modré světlo! Věřím tomu, že ve chvílích ohrožení našeho života se o nás postarají nějaké nadpřirozené bytosti nebo naši andělé strážní. Sama jsem to před několika lety zažila. Poslední autobus mi ujel Tato událost se mi přihodila před časem jedné
Legendární opuštěné město Ochate se nachází ve španělské provincii Burgos. Světovou proslulost si získalo díky množství paranormálních úkazů včetně pozorování UFO. Podle některých teorií označuje bask
Pokud by vás náhodou v tomto krásném kraji nezlákal hrad na Kunětické hoře (viz úvodní foto), máme tu pro vás řadu dalších tipů! Jako první tip na výlet je tento – zkuste navštívit nový židovský hřbitov v Pardubicích. Je součástí Centrálního hřbitova, který naleznete v ulici K Židovskému hřbitovu. Ačkoli k založení došlo již roku 1883, je
Má dcera si přála velkou rodinu. Narodil se jí vymodlený Jakoubek. Bohužel osud jemu i nám přinesl do života nejednu bolest. Ivanka vždy dbala na své zdraví. Sportovala, zdravě se stravovala, neměla žádné dědičné nemoci, takže nás nikdy nenapadlo, že by mohla mít někdy zdravotní problém. Přesto se vyskytl, když chtěla otěhotnět. Stále se nedařilo, až
Už v 90. letech 20. století docházelo ke zpočátku nepochopitelným úhynům orlů bělohlavých v blízkosti vodních nádrží na jihovýchodě Spojených států. Příčinou jejich smrti byla vakuolární myelinopatie,
Fígl na zažloutlé nehty! Pokud si lakujete nehty, pak už víte, že jednu barvu musí vzápětí nahradit nová. Jinak po odlakování zůstane na nehtech nepěkná zažloutlá stopa, někdy až do oranžova. Je to kvůli vpíjení zejména červených pigmentů do vrchní keratinové vrstvy nehtů. A teď ten fígl: Pokud nechcete pro zakrytí zažloutlého nádechu hned nanášet
Mezinárodnímu dni kávy, který připadá na 1. října věnuje velkou pozornost i společnost Emirates. Na palubách svých letadel i v saloncích Emirates vytvořila širokou nabídku kvalitních káv, jíž se každo
Nejlépe chutná na čerstvém chlebu, ale při oslavách do ní můžete namáčet na silnější proužky nakrájenou mrkev nebo řapíkatý celer. Suroviny 200 g žluté nebo červené čočky 200 ml vody 2 stroužk
Když se na podzim začervenají, je to krása. Možná teprve v tu chvíli si uvědomíte, kolik jich kolem nás roste. Oranžové bobule lákají ptáky, my si je spíše nosíme domů jako dekoraci a to je škoda, protože jeřabiny jsou zdravé. Jen je nesmíte jíst syrové, tedy alespoň ne ve velkém množství, protože obsahují látky, které mohou
Jak se zrodila Jawa? Každý si pod tímto slovem představí motocykly, ale tak jednoduché to nebylo. Možná vás tolik nepřekvapí, že na začátku byla zbrojní výroba. Podnikatel František Janeček (1878–1941) vyrábí v roce 1922 ve své pražské zbrojovce ruční granáty. Autorem jejich konstrukce je přitom on sám. Kromě toho se soustředí také na produkci kulometů. Brzy
Nádherný byt s desítkou rozmanitých luxusních pokojů představuje esenci dokonalého souznění orientální atmosféry se soudobou precizností, tak typickou pro nábytek a doplňky společnosti Covet House, je
V sekci premium najdete to nejlepší z našich časopisů.