Moje šťastná hvězda

Guláš z kuřecích srdíček

Pojďte si trochu zaexperimentovat s gulášem. Zkuste verzi z kuřecích srdíček, která vás oslní. Jemná srdeční svalovina je neprávem opomíjenou pochoutkou.


Ingredience:


1 kg cibule


2 lžíce vepřového sádla


2 kg očištěných kuřecích srdíček


sůl, pepř


2 lžíce sladké papriky


2 lžíce hladké mouky na zahuštění


1 litr kuřecího vývaru


červená cibule nakrájená na plátky k podávání


KYNUTÉ KNEDLÍKY:


250 ml plnotučného mléka


1 lžička krupicového cukru


10 g droždí


500 g hrubé mouky


vejce


1 lžička soli


suchá houska


Postup:


Oloupejte a nakrájejte cibuli. Orestujte ji za stálého míchání v hrnci na sádle dohněda.


Pak přidejte očištěná kuřecí srdíčka, opět orestujte.Osolte, opepřete a zasypejte paprikou a hladkou moukou. Orestujte. Směs v hrnci zalijte vývarem, jakmile se začne vařit, snižte teplotu. Duste asi hodinu. Všechno se krásně propojí a srdíčka budou měkká.


Mezitím si připravte kynuté knedlíky. Odměřte si mléko, ohřejte ho, ale pozor, ať není moc horké, odeberte 2 lžíce z něj do hrnku, přidejte cukr a rozdrobte droždí. Nechte v teple vzejít kvásek.


Do mísy odvažte mouku, doprostřed rozklepněte vejce, přidejte sůl, vzešlý kvásek a zbylé vlažné mléko. Nechte asi 5 minut odpočinout, stačí, když mísu přikryjete čistou utěrkou.


Pak do mísy přidejte na malé kostičky nakrájenou housku a vypracujte těsto. Opět přikryjte utěrkou a nechte v teple kynout 30 minut. Ve velkém hrnci přiveďte vodu s troškou soli k varu. Nakynuté těsto přendejte na pomoučněný vál a vytvarujte z něj oválné knedlíky.


Knedlíky vařte v osolené vodě z každé strany 8 minut, tedy celkem 16 minut. Po vyjmutí je propíchejte párátkem, aby se nesrazily, a nakrájejte je režnou nití. Guláš podávejte s červenou cibulí.


Užitečný tip pro vás


Kuřecí srdíčka jsou nejen levná surovina, ale také chutnají. I když nejste příznivcem vnitřností, dejte jim šanci. Výborná jsou třeba grilovaná! Napíchejte je na špejli, okořeňte podle chuti a za pár minut na grilu máte skvělý předkrm.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden