Moje sladké tajemství

Halina Pawlowská: Shrábla všechen manželův majetek

Drsně vyřadila z dědického řízení i své děti!

Je tomu přesně pět let, kdy se Halina Pawlowská (63) stala vdovou. Její manžel Zděnek Pawlowski (†60) zemřel na rakovinu mozku v srpnu 2013. Kdo by čekal, že jejich poslední společné chvilky byly ve znamení klidu a pohody, tak ten by se zatraceně pletl.

Pouhý měsíc před smutnou událostí totiž proběhly zajímavé majetkové šachy!

Myslela jen na peníze?

K těm došlo ihned poté, co se Halina dozvěděla od lékařů krutou zprávu, ze které bylo patrné, že její manžel nemá žádnou naději na uzdravení.

Místo, aby mu zpříjemnila poslední chvíle jejího života, začala prý myslet jen na sebe a na majetek, který zdědí. Chtěla se hlavně vyhnout placení vysokých poplatků v rámci dědického řízení. Dohodla se tak se svým manželem, že převede své podíly na majetku na sebe.

Pouhý měsíc před Zděnkovou smrtí tak došlo k přepisu podílu na luxusní vile v Podolí a také na chalupě nedaleko Pecky na Jičínsku.

Šetřila na poplatcích

Pawlowská byla tedy tehdy dosti chytrá na to, aby si spočítala, že pokud by se podíly nepřepsaly, celé dědické řízení by se táhlo dlouhou dobu a navíc by bylo zbytečně drahé.

Jen zmiňovaná vila má hodnotu okolo 30 milionů korun a z toho by dědicové museli platit státu několik milionů na poplatcích. K tomu všemu by se museli do řízení zařadit i jejich děti, což by vše ještě více zkomplikovalo.

Halina tak sice ušetřila obrovskou sumu, ale do konce života nejspíš bude žít s tím, že poslední týdny a měsíce manželova života s ním mohla strávit daleko příjemnějšími činnostmi než vysedávání u právníků.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden