Halušky se zelím a špekem

Do podzimního počasí jsou halušky naprosto ideální volbou!


Suroviny:


800 g syrových brambor


250 g hladké mouky


1 vejce


30 g sádla


100 g špeku


200 g cibule


500 g kysaného zelí


hrst čerstvé petrželky


špetka soli


Postup:


Syrové brambory nastrouhejte na jemném struhadle a smíchejte s moukou, vejcem, osolte. Dobře vypracované těsto má mít polohustou konzistenci (nesmí téct), aby šlo dobře propasírovat skrz „nokové“ síto.


Halušky zaváříte do vroucí osolené vody, jakmile vyplavou na povrch, krátce (3 minuty) povařte, sceďte a promíchejte s trochou sádla.


Špek nakrájejte na kostky, cibuli na kostičky. Špek vypečte, osmahněte na něm cibuli, přidejte pokrájené kysané zelí, prohřejte a nakonec smíchejte s vařenými noky a jemně sekanou petrželkou.

reklama

Komentáře