Můj kousek štěstí

Hana Hegerová - Zpěvačka s vůní levandule a duší velké Pařížanky

Můj kousek štěstí

Francouzské písně v československé podobě, to byla paní Hegerová! Proslavila se ale i písněmi Levandulová a Vana plná fialek. Scházelo málo, a dosáhla by na devátý křížek svého mládí.

Ať zpívala o čemkoliv, věříte jí každé slovo, každý tón i každou emoci. Zpívala totiž srdcem. Hana, vlastním jménem Carmen Mária Štefánia Farkašová se narodila v Bratislavě do rodiny bankovního ředitele Jano Farkaše a Margity Čelkové. Manželství jejích rodičů ale brzy skončilo rozvodem, od té doby používala matčino příjmení Čelková.

Plná náruč talentu

Hana už jako dítě krásně zpívala a tančila. Bylo jí sotva šest, když nastoupila do baletní školy Národního divadla v Bratislavě. Tanec tu pilovala až do své puberty. Na gymnáziu v Komárně, kde posléze studovala, měli kněze, který nemohl učit náboženství, ale měl takzvaně vyvíjet nějakou činnost. Vymyslel tedy, že budou hrát divadlo.

A právě on si jako první všiml Hančina hereckého talentu. Po gymnáziu sice skončila jako

Zbývá vám 85% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden