Moje šťastná hvězda

Hana Maciuchová: Divadlo s ní už nepočítá?

Po boji s rakovinou čekal herečku krutý ortel!

Na scénu se po dvouměsíční pauze seriálová profesorka Miriam Hejlová v podání HANY MACIUCHOVÉ (71) vracela velmi ráda. Doufala zřejmě, že naváže tam, kde přestala. Opak je však asi pravdou. Zdá se, že pro ni už v divadle není místo.

Zákeřná rakovina udeřila na drobnou herečku v lednu. Koncem března letošního roku se fanoušci Hany Maciuchové ale zaradovali. Operace, při níž byl herečce odstraněn nádor, pravděpodobně z prsu, a následná léčba byly úspěšné. Maciuchová dokázala totiž nejen porazit zákeřnou chorobu, kvůli níž přerušila práci i své účinkování v seriálu Ulice, ale navíc se dokázala záhy vrátit na divadelní scénu. „Moc jsem se na návrat mezi své příznivce těšila! Od rána jsem měla takovou příjemnou trému,“ neskrývala tehdy svou radost herečka.

Není o ni zájem?

Moc dlouho si Maciuchová na zotavenou nenechala. Jakmile to bylo jen trochu možné, okamžitě naskočila zpět do práce. Jako by si byla dobře vědoma toho, že jak není herec delší dobu vidět, mohl by skončit. S ohledem na vyšší věk herečky by třeba taková půlroční pauza mohla zname- nat nucené ukončení kariéry. A to zřejmě nechtěla Maciucho- vá riskovat. Jak se ale zdá, její ha- zard se zdra- vím se jí moc nevyplatil. Milované Divadlo na Vinohradech, které je její srdcovou záležitostí a v němž hraje už neuvěřitelných pětačtyřicet let, pro ni práci údajně nemá. Na prknech, která znamenají svět, tak Maciuchová stojí jednou za měsíc, zatímco řada jejích kolegů exceluje i v pěti titulech najednou. „Hanka je z toho smutná, že na domovské scéně tak málo hraje,“ svěřila se jedna z jejích kolegyň s tím, že se vůbec nediví, že herečka bere práci i jinde, aby si vydělala. „Ona by přitom tolik chtěla hrát,“ dodala na závěr.

Smířená s osudem

Přestože kolegové moc dobře vidí, jak legendární herečka chřadne a touží hrát, ona sama tvrdí, že je se situací smířená. „Takto to programové oddělení naplánovalo a já to beru na vědomí,“ uvedla Maciuchová s tím, že skutečně pracuje i pro jiná divadla.Kromě vinohradské scény tak mohou fanoušci herečku vidět v divadle Ungelt nebo v Divadle Viola. Snad ji brzy budeme častěji vídat i na domovské scéně.

Nemá manžela ani děti, divadlo pro ni bylo tudíž i rodinou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden