Můj čas na kafíčko

Hana Maciuchová věděla, že boj s nemocí prohrává a odjela zemřít na rodnou Moravu!

Můj čas na kafíčko

Opustila nás hvězda Krkonošských pohádek, Ulice, Ženy za pultem a Chalupářů.

V posledním lednovém týdnu nás zasáhla smutná zpráva. Přišli jsme o jednu z nejoblíbenějších hereček, elegantní dámu Hanu Maciuchovou (+75). Svůj závěrečný boj s nemocí, která se jí vrátila, před světem tajila do poslední chvíle.

Svůj moravský původ v sobě nikdy Hana Maciuchová (+75) nezapřela. Narodila se ve Šternberku a vyrůstala v Olomouci. Prožila tam šťastné dětství a krásný vztah k hanácké metropoli v ní přetrval po celý život. V rozhovoru pro jedny tamní noviny řekla:

„K Olomouci a jejím obyvatelům mám stejně vřelý vztah jako oni ke mně. Pořád je to můj první domov. Zvláštní ovšem je, že když hledám místa svých prvních lásek, už je nenacházím. Vzpomínky ale pořád zůstávají.“

Nechtěla hrát Sněhurku

Některé malé dívky sní o to, že se stanou slavnou herečkou. Hana k tomu sice zdědila geny po rodičích, kteří se věnovali ochotnickému divadlu, ale měla jiné plány. Chtěla studovat angličtinu a pak se v Olomouci přihlásit na pedagogickou fakultu. Další možností bylo stát se lékařkou.

O tom, že nakonec nastoupila na DAMU, rozhodla skutečnost, že se tam konaly zkoušky nejdřív. Nějaké praktické zkušenosti už Hana měla. Dokonce už v mateřské školce hrála v pohádce o Sněhurce. Tam jako hezká holčička dostala

Zbývá vám 81% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden