Moje chvilka pohody

Hanzlíkova láska voní bylinkami

Svůj životní osud si vybral už jako malý kluk

Téměř deset let žije charismatický herec Jaromír Hanzlík (68) s „bylinkářkou“ Lenkou Kozlovou. Jejich setkání ale nebylo vůbec náhodné. Svedla je totiž dohromady láska k voňavému zdraví.

Bylinky sbíral Jaromír Hanzlík už jako malý kluk. Tehdy možná netušil, že s pohlednou bylinkářkou jednou v budoucnu vytvoří pár. „K přírodě a hlavně k bylinkám jsem získal vztah už v dětství. Můj tatínek měl chatu v brdských lesích, kde jsem trávíval prázdniny se svou babičkou. Byla to velká houbařka a bylinkářka. Chodívali jsme i na borůvky nebo maliny. To vše jsem miloval. Vstávali jsme brzy ráno, kolem půl čtvrté, když ještě všichni spali, babička namazala chleba se sádlem, uvařila meltu. Na kraji lesa jsme posnídali, a jak se rozednilo, pustili jsme se do sběru,“ zavzpomínal. V rodině se sušily kopřivy, heřmánek i bříza. Jak ale charismatický herec připouští, smrtí babičky tyto aktivity skončily.

Návrat do ztraceného světa

Protože neměl bylinky s kým sbírat, začal pro ně docházet do jednoho voňavého obchodu v Praze. A právě tam potkal svou nynější přítelkyni Lenku Kozlovou (55). „Až s Lenkou jsem se znovu vrátil do světa bylin,“ pochvaluje si herec, který nedá na konvici bylinného čaje dopustit.

Není to s ním jednoduché

Přestože herec působí, že ho máloco rozhodí, opak je pravdou. „Pokud je inverze, vždycky šílím, když vidím, že lidé nemohou dýchat a řidič sedí v autě a má puštěný motor,“ připouští herec. Ale vzhledem k tomu, že má doma bylinkářku a bylinné čaje popijí rád, pomoc proti nervozitě je snadná. Jeho přítelkyně si určitě ví vždy rady a svého Jaromíra dokáže zklidnit..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden