Můj kousek štěstí

Házíte nohu přes nohu?

Je to sexy, ale škodí to zdraví. Posezení s nohou přehozenou přes nohu ovlivňuje hned  několik věcí v našem těle. Bohužel negativně.Dlouhodobé sezení s překříženýma nohama vede ke zvyšování krevního tlaku, což přetěžuje srdce. Kromě toho časté křížení nohou nadměrně zatěžuje kyčle. Při sedavém zaměstnání je nejhorší strnulá a mnohdy nepřirozená poloha těla. K bolesti se může přidat brnění nebo necitlivost  končetin. Nezřídka se objevuje bolestivost celé páteře až po oblast beder.

Velký trest může přijít v podobě vybočené páteře.

Překřížení nohou sice hezky vypadá, ale člověk za něj zaplatí. Zatěžuje tak více jednu stranu pánve, takže dochází k jejímu zešikmení a vzniku skoliózy. Dobrou prevencí je protažení zad v předklonu i záklonu s propnutými pažemi, kdy pohybem těla ze strany na stranu opisujete tvar ležaté osmičky.Pohyby by měly být pomalé a plynulé. Osmičky nejprve malé, až postupně je zvětšujeme.

Nejvíce trpí srdce

Překřížené nohy také způsobují špatné proudění krve z dolních končetin. V kombinaci se zatížením dolních končetin v sedu a nedostatkem pohybu to přispívá ke vzniku křečových žil.
Omezení krevního zásobení nohou v důsledku jejich křížení může vést k zánětům žil a zvýšenému riziku vzniku trombózy. Pro většinu žen jsou metličky pouhou vadou na kráse, mohou však upozornit na mnohem důležitější skutečnost, a to, že žilní stěny ztrácí svou elasticitu.
To může vést k tvorbě větších křečových žil a žilní nedostatečnosti,.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden