Moje chvilka pohody

Hebké léčitelky zdraví

Kočky patří nejen k nejoblíbenějším domácím zvířatům, ale navíc velmi prospívají našemu zdraví. Při předení vytvářejí vibrace, které dokážou snížit tlak, odbourat stres, posílit srdce nebo spravit nemocnou duši.

Odhalí nemoc

Máte-li konkrétní zdravotní problém, vaše kočka ho vycítí daleko dříve, než se vůbec objeví. Proto se starým a méně pohyblivým lidem doporučuje kočka jako vhodný domácí mazlíček. Z tohoto důvodu se také tato zvířata využívají v nemocnicích, sanatoriích či domovech důchodců jako doplněk terapie. Léčbě kočkou se říká felinoterapie.

Vyléčí neduhy

Když se rozčílíte a tlak vám stoupne, posaďte si na kolena kočku a hlaďte ji. Její předení vysílá vibrace, které tlak okamžitě sníží. Mazlení se s ní také odbourává stres a léčí nemoci srdce.

Kočky blahodárně působí i na hojení ran a při léčbě zraněných šlach a svalů. Pozitivně působí rovněž na osteoporózu, protože frekvence, které vysílají, mají vliv na pevnost kostí. Jsou užitečné i při revmatismu, rehabilitacích po mozkové mrtvici, při rozvoji jemné motoriky či svalové dystrofie u dětí.

Uzdravují duši

Kočky vycítí nejen, co a kde vás právě bolí, ale dokážou si najít cestu i k tomu, kdo své starosti dusí v sobě a nemluví o nich. Mohou tedy pomoci při autismu, poruchách chování, při úzkosti, depresi.

Zlepší i kočičí alergie

Existují milovníci koček, kteří se jich nevzdají, ani když mají potvrzenou alergii na kočičí chlupy a sliny a tvrdí, že ve styku s alergenem se přirozeně vytvoří imunita. Lékaři potvrzují pár případů, kdy se při správné hygieně projevy lehčí alergie postupem času snížily, či dokonce zmizely úplně, ale zároveň varují – v žádném případě neriskujte! Pokud máte alergii na kočky, řiďte se radami vašeho lékaře. Nebo musíte kočku alespoň jednou týdně koupat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden