Můj kousek štěstí

Heidi Janků: Utíká před bolestí

Kdepak klidné a spokojené léto! To u Heidi Janků nepřichází v úvahu. Letos dvanáctého srpna tomu byly dva roky, co se zpěvačka navždy rozloučila s manželem, hudebníkem Ivo Pavlíkem (†84).

I když Heidi vleklou depresi spojenou s manželovým odchodem na věčnost již překonala, výročí úmrtí ji spolehlivě uvrhlo zpátky do tíživého smutku. Za to, že si troufla provdat se za muže o třicet let staršího, zaplatila tu nejkrutější daň: předčasně o něho přišla.

Smířit se s tím je mnohem těžší, než čekala. Tohle léto ji znovu přesvědčilo o tom, že chmurné vzpomínky na manželovy poslední chvíle jsou pro ni stále nesnesitelné. Čtvrt století společného života nelze jen tak jednoduše vygumovat.

A tak by si osudem těžce zkoušená zpěvačka přála každý srpen prospat anebo škrtnout z kalendáře. Dospěla tedy k rozhodnutí, že by bylo do budoucna nejlepší někam v druhé polovině prázdnin utéct, buďto na milovanou chatu do Malenovic, kam jezdila už jako malá holka, anebo někam ještě dál.

Chata je to nejpraktičtější řešení, protože tam ji může doprovázet knírač Eda, v současné době jediný muž Heidina života. . .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden