Můj čas na kafíčko

Heidi schytává jednu ránu za druhou!

Rok od smrti manžela hledá nějakou vzpruhu. Přijde teprve až s novým chlapem, kterého zatím odmítá?

Za poslední rok si zpěvačka Heidi Janků (55) prošla peklem. Opustili ji téměř všichni nejbližší včetně parťačky Věry Špinarové (†65) a manžela Iva (†84). Navíc bojuje s finančními problémy.

Zkusila už snad úplně všechno. Zpěvačka Heidi Janků (55) se snaží už rok zahnat smutek ze ztráty nejlepší kamarádky a kolegyně, zpěvačky Věry Špinarové (†65), a manžela hudebníka Iva Pavlíka (†84). Pořízením nového čtyřnohého miláčka či útěkem zpátky do dětství při návštěvách chaty v beskydských Malenovicích se jí to ale moc nedaří. Stále je sama a špatná nálada ji doma v Uhříněvsi neopouští. Do toho ji ještě ruku v ruce provázejí nepříjemnosti s penězi. S Věrou měla totiž podniknout už minulý rok na podzim společné turné, ze kterého by si odnesla až dvě stě tisíc korun za osm koncertů. Jenže ty se kvůli neštěstí konat nemohly. Naštěstí se vrátila do barrandovského pořadu Aféry, odkud musela na jaře na několik měsíců odejít, protože show potřebovala přitvrdit. Vystřídala ji tak na čas průšvihová královna, moderátorka Kateřina Kristelová (38). Vzpruhou pro ni je i nová kapela HeidiBand s jejím nevlastním synem Adamem Pavlíkem (42), před kterým smrt jeho vlastního tatínka den tajila. Kapela ji letos v létě alespoň trochu vytrhne trn z paty. I když to, jak sama přiznává, není žádná sláva. „Něco málo v tomto létě máme. Nějaká čtyři vystoupení. Takže letos si to budeme spíš osahávat a rozjedeme to až příští jaro,“ má stále optimistický plán Heidi. Ale stále jí chybí manžel, který za ni spoustu věcí zařizoval. „Ivoš byl zvyklý se mnou jezdit. Kdybych mu tohle upřela, určitě by ho to psychicky velmi ničilo. Musel žít každý den na plný plyn,“ brání se.

Vrátí ji Hanka svými lekcemi znovu optimismus do žil.

Doufá, že se jí ještě třeba vrátí

A právě proto, že spolu trávili veškerý svůj čas, je pro ni jeho odchod přesně před rokem stále velkou tragédií. „Jsem prostě sama, i když rodina a kamarádi fungují skvěle, takže zase tak moc si stěžovat nemůžu. Moc dobře si uvědomuju, že v podobné situaci je spousta lidí. Pro mě je to možná složitější v tom, že jsem s Ivošem byla tak dlouhou dobu. Prostě jsem na samotu nebyla zvyklá,“ vysvětluje si svůj dlouhotrvající smutek známá černovláska a o nějakém novém chlapovi nechce zatím ani slyšet. Taková myšlenka ji prý vždycky spíš rozpláče. „Opravdu o tom nepřemýšlím. Není to tak jednoduché, jak to vypadá,“ dodává se slzami v očích. Dokonce přiznala, že ve velkém domě po jeho smrti nic nezměnila a vše zůstalo na svém místě, což ji musí ještě o to víc ničit. A nehodlá na tom ani do budoucna nic měnit v marné naději, že se Ivo ještě nějakým zázrakem vrátí. Nejvíc jí prý chybí ve chvílích, kdy se musí sama a rychle rozhodnout.

Heidi si vzala Věry manžela a stejně byly kamarádky.

Stále se dokola potkává se smrtí

Jenže smrtí dvou nejbližších osob to ani zdaleka neskončilo. Nedávno ji zasáhla další rána, když se dozvěděla o smrti kamaráda jejího muže ze skupiny Flamingo Radka Dominika. Ten s Ivem hrával, takže se jí vše znovu vybavilo. Jedna z mála věcí, co ji drží nad vodou, je práce sama na sobě. Kromě procházek do přírody si ráda zajde i do fitness centra ke cvičitelce Hance Kynychové (50). Její štíhlá postava tak není ani zdaleka náhoda, ale spíš pořádná dřina a odříkání. Práskla na sebe taky, že po padesátce už jí jenom dvakrát denně – ráno a odpoledne –, a ještě ke všemu jen velmi malé porce. Jak dlouho ale při takovém psychickém vypětí bude schopná s tímhle přístupem fungovat?

Tak trochu si s Heidi zbyli.

Přiznala, že byla muži nevěrná

Ačkoli doma Ivo neuměl téměř nic opravit a uměl si tak podle jejích vlastních slov maximálně uvařit čaj, vzpomíná na něho jenom v dobrém. Byl to prý hlavně umělec, kterého si  rozmazlila a tak ho také musela brát. A často zavzpomíná také na jejich úplné začátky, které byly z pohledu Heidi všelijaké, protože tehdy měla ještě jiného manžela, který jí zradu nikdy neodpustil a po němž ji zůstalo jenom její příjmení. „On nebyl z branže. Byl strašně hodný. Trošku popíjel, takže já jsem od otce, který pil taky, šla z deště pod okap a to nebylo ideální. Ale byla jsem zamilovaná. Prožili jsme spolu hezkých pár let, nicméně pak se do toho zamontoval Ivoš a bylo to,“ omlouvá svoje techtle mechtle zpěvačka. Je jen otázka času, kdy se jí zamíchá další muž života? Nebo bude už napořád sama jen s psíkem Edou?

Chlupatý kámoš Eda jí zatím nahrazuje vztah.

Novému miláčkovi podřizuje všechno

V  čem vidí Heidi opravdovou záchranu svého života, je její malý společník, knírač Eda. Tomu se snaží věnovat veškerý svůj volný čas i péči, kterou byla zvyklá dávat manželovi. „Je jasné, že pes nemůže nikdy nahradit člověka, ale měla jsem šťastnou ruku a Eda je opravdový parťák, jenž mi přináší radost do života, a hlavně je živý tvor, o kterého se musíte starat. A to je to, co já potřebuju,“ rozpovídala se Heidi. Úplně takový andílek ale čtyřnohý mazlík není, a tak kvůli němu musí měnit plány. „Letos jsem ještě neřešila nějakou zásadní dovolenou, za prvé proto, že se na to necítím, a za druhé proto, že Eda ještě neposlouchá úplně na slovo a já nechci nikoho obtěžovat s nevychovaným pejskem,“ lituje trochu Heidi. Přesto mu ale dělá, co mu na očích vidí. Naposledy mu třeba koupila vlastní bazének, protože miluje vodu a ve velkém by se utopil. Kam až tahle nepřirozená posedlost dojde? Nechtělo by to spíš vážně nového chlapa?

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden