Staré dobré časy

Helena Růžičková chtěla být baletkou

Staré dobré časy

Divoké dětství budoucí herečky. Utíkala k cirkusu a tančila v církevní škole.

V útlém mládí chtěla být herečka Helena Růžičková (†67) baletkou. Pak se stala vůdkyní klukovské pouliční party. Kouřila od šesti let a málem připravila o rozum jeptišky v církevní škole. Nikoho ale nenapadlo, že by mohla skončit jako herečka.

Jediný, kdo věřil, že z Heleny Málkové, později Růžičkové, vyroste velká umělkyně, byl její táta. Válečný veterán to měl dokonce černé na bílém. Napsal mu to šaman, kterého kdysi potkal v časech plnění vojenských povinností.

Dotančila až do Národního

Hned na začátku to vypadalo, že bude mít pravdu. Od tří let totiž holčička, která se ráda předváděla, brala hodiny baletu. Dotáhla to daleko. Zatančila si dokonce v Národním divadle. Ve čtyřech letech pomyslně přestoupila na

Zbývá vám 73% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden