Můj kousek štěstí

Herec, kterému propůjčil oči ďábel

Můj kousek štěstí

Své herecké postavy zkoumal do těch největších podrobností.

Když ho potkal režisér Moskalyk, překvapením prý vykřikl: „Ty vypadáš jako černý myslivec, tebe bych potřeboval na tu roli do Babičky!“ I když měl Petr Čepek často filmový půst, měl nakonec štěstí na skvělé úlohy.

Na jeho uhrančivý pohled se nedá zapomenout. Těžko najít mezi herci takového, který by dokázal lépe zpodobnit černého myslivce z Babičky Boženy Němcové. Jeho pohled podlamoval kolena a nejedna žena se poté cítila uhranuta.

Proto se Petr Čepek stal nezapomenutelný také jako doktor Faust. Jaký to byl člověk? Detailista, který pil krev svým kolegům! V civilu cholerický podivín, který měl vždy po ruce krabičku cigaret a sklenici s pitím. Za všech okolností to byl však skvělý herec a zásadový člověk, který neuhýbal mocným.

Kočovný život

Sudičky, které stály u jeho kolébky, neměly onoho zářijového dne zrovna přející náladu. Ještě nechodil do školy, když mu umřel tatínek. Jeho život rázně ukončila plicní embolie při operaci. Rodina se několikrát stěhovala a kočovný život skončil v momentě, kdy maminka získala

Zbývá vám 83% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden