Staré dobré časy

Herečka? Jen přes mou mrtvolu!

Staré dobré časy

Když dorazila do Národního později, než otec čekal, dostala od něj velkou facku.

Stala se vyhlášenou herečkou vedlejších rolí, zejména v oblíbených českých komediích. A kdyby se v době její největší slávy rozdávaly Ceny Františka Filipovského určené králům a královnám dabingu, neměla by časem volno na poličce s cenami. Alena Kreuzmannová (†63).

Když se někdo narodí jako dcera slavného herce Národního divadla Františka Kreuzmanna, vnučka herce Adolfa Kreuzmanna a neteř herečky Anny Kreuzmannové, má obvykle všechny předpoklady pro to, aby se taky stala herečkou. Tak to viděla i sama Alena Kreuzmannová. Jenže narazila na odpor tam, kde byste to asi nikdy nečekali.

A víš, že tvou dceru vzali na konzervatoř?

Otec, slavný herec z výjimečné éry Národního divadla v Praze, nechtěl ani slyšet o tom, že by jeho dcera snad mohla pokračovat v rodinné tradici. Heslem „Herečkou jen přes moji mrtvolu“ se nikdy netajil. Jenže vzpurnou Alenu tím neodradil.

Zkoušky na konzervatoř udělala tajně, aby o tom táta nevěděl. A to, že se jeho dcera díky svému velkému talentu dostala hned napoprvé, se údajně dozvěděl, až

Zbývá vám 71% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden