Moje šťastná hvězda

Herečka Veronika Žilková prožila mnoho bolesti

Chvíle hrůzy a utrpení, několik měsíců bolesti, ale i doufání. Nakonec však o své dítě Veronika Žilková (62) přišla.


Do osmého měsíce těhotenství hvězdy seriálu ZOO probíhalo vše bez problémů. Pak ale pro Veroniku Žilkovou (62) přišla zdrcující zpráva – její syn Melichar měl brániční kýlu.


Tedy stejnou nemoc, kterou pár let předtím prošel i syn Cyril (35), ten ji však zvládl. Podruhé už ale rodina takové štěstí neměla.  Melichar po narození nedýchal a musel okamžitě na operaci, během které mu lékaři vpravili do těla implantát.


Syn Cyril Navrátil (35). Také jemu lékaři našli brániční kýlu.

Nezvládla být u něj až do konce

Ten měl zajistit, že se děťátku začnou rozvíjet plíce. Jenže se to nestalo.  Následovaly měsíce utrpení. „Chodila jsem se dívat, jak moje dítě trpí. Bylo to, jako když skřípnete kotě mezi dveře a sledujete, jak s tím zápasí,“ popsala Žilková.

Půl roku měli naději, že se uzdraví, ta pak ale zhasla. „Vyprovodit dítě na smrt? Věděla jsem, že na to nemám.“ Herečka tak synka opustila, na její místo nastoupil dnes už exmanžel Martin Stropnický (67). Byl u Melichara, když zemřel.

Herečka rodinu miluje, její syn Vincent Navrátil (26) je také herec.

Raději se neměl narodit

Žilková se snaží zapomenout, několikrát si povzdechla, že se klouček raději neměl narodit. Každý kdo si něčím takovým prošel, jí dá zřejmě zapravdu. Možná nejhorší na všem bylo, že podle slov Žilkové nikdo nevěděl, proč brániční kýla vznikla.

„Nemá na to vliv rodová predispozice, genetika, nic,“ nechala se slyšet. Osud si s ní navíc ještě jednou nepěkně pohrál. V den, kdy Melichar zemřel, měla herečka premiéru divadelní hry Příběh Adiny Mandlové. Hrála ženu, která porodila mrtvou holčičku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden