Moje šťastná hvězda

Herectví pověsil Vladimír Pucholt na hřebík a odešel studovat medicínu

Moje šťastná hvězda

Vladimír Pucholt prahl po svobodě a vzdal se pro ni i úspěšné kariéry. V Kanadě se z něj stal uznávaný lékař, kterého pacienti milovali stejně jako kdysi filmoví diváci.

Je tomu už více než padesát let, kdy VLADIMÍR PUCHOLT (80) opustil tehdejší Československo a hereckou kariéru pověsil na hřebík. Přesto na něj diváci nezapomněli.

Filmům jako Lásky jedné plavovlásky nebo Svatba jako řemen patří po zásluze přední místo ve zlatém fondu naší kinematografie. Nemalou zásluhu na tom má i Vladimír Pucholt (80), který byl mezi herci svým způsobem neobvyklým zjevením.

Docela obyčejný kluk, žádný krasavec, který v sobě skrýval vynikajícího komika, schopného ale sehrát skvěle i psychologicky náročné role. Jeho civilní projev se dokonale hodil režisérům, jako byli Miloš Forman (†86) nebo Jiří Krejčík (†95), tedy představitelům tzv. nové vlny.

Nemohl studovat to, po čem toužil

Herectví ovšem bylo pro Pucholta vlastně východiskem z nouze, protože z kádrových důvodů mu

Zbývá vám 89% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden