Můj kousek štěstí

Hladké nohy? Zkuste vosk

Mezi jednotlivými depilacemi dodržujte časové rozmezí asi čtyři týdny

V zimě nevadilo, pokud naše nožky nebyly zrovna hladké, ale s oteplením a letním oblečením jsou zase víc vidět. A chloupky na nich se dávno nenosí.

Pokud chcete, aby pokožka vydržela hladká, bez chloupků déle, vyzkoušejte vosk nebo voskové pásky. Je to sice bolestivější procedura, ale výsledek za to nepochybně stojí.

Nepodceňte přípravu

Když se pro vosk rozhodnete, je důležité dodržet několik zásad. Dva dny před samotnou depilací odstraňte z pokožky nohou odumřelé kožní buňky. K tomu je vhodné použít lufu, jemný peeling nebo kupříkladu čisticí houbu a sprchové mýdlo v jednom.

Alespoň dva dny po depilaci nepoužívejte peeling.

Jak na efektivitu?

Aby byla vosková depilace co nejefektivnější, měly by být chloupky dlouhé asi půl centimetru. V případě, že jsou kratší, hrozí, že se vám je nepodaří odstranit všechny.

A procedura by tak postrádala na významu. Pokud jsou ale naopak chloupky delší, čeká vás s největší pravděpodobností bolestivý zážitek s nejistými výsledky.

A jde se na to

Nejprve si nohy osprchujte a pak je důkladně osušte, jinak by vosk dobře nepřilnul. Vosk vložte do horké lázně a zahřejte ho na požadovanou teplotu, pak ho pečlivě natřete na kůži po směru růstu chloupků a přiložte depilační pásek.

Počkejte, až zaschne, a pak pásek rychlým pohybem strhněte proti směru růstu chloupků, co nejblíže pokožce. Stejným způsobem pokračujte na všech místech, která chcete depilovat.

Případné zbytky vosku z kůže odstraňte pomocí ubrousků namočených do olejíčku. Depilovaná místa nakonec nezapomeňte ošetřit. Použijte k tomu lehké hydratační tělové mléko.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden