Moje sladké tajemství

Hola, tílko volá! Zkrášlujte ruce a paže

Oteplilo se. Konečně. A tím pádem se objevily nové kosmetické výzvy.

Vyberte si podle aktuálního stavu pokožky, a také času, který máte, ideální způsob pečování pro sebe na míru. Jen tak to bude fungovat.

Začněte hlazením. Mít se ráda je prima, a navíc má dotek zkrášlující efekt. Pevnější paže a hezčí pokožku totiž získáte stimulací lymfy, což je podkožní systém odvádějící toxické látky a přidělující živiny. Na povzbuzení platí hlazení dlaní od zápěstí k loktu a od loktu k rameni.

Nemáte doma tělový kartáč?

Jestli ano, vyzkoušejte hit internetu - suché kartáčování. Opět je to systém, jak probrat línou lymfu, ale díky štětinám současně obrousíte povrch paží. K čemu je to dobré? Pod suchými šupinkami kůže je krásnější a hladší nová pokožka. Bonus: usnadníte pronikání aktivních látek používaných tělových péčí do pokožky.

Jak na to

Suchá masáž se provádí před sprchováním či koupelí. Ráno, pokožku stimuluje, večer uvolňuje. Kartáčujte krátkými tahy od prstů k ramenům. Netlačte. První pokusy, především u citlivější pokožky, mohou vyvolat její začervenání. Uberte na intenzitě. Ale nevzdávejte to, protože pokožka si zvykne.

Peeling funguje

Jednou týdně dopřejte pažím peeling. Ale zvolte jemnější, obzvlášť u zralé pokožky, která je sušší a tenčí. Pro obrušování se hodí peelingové sprchové gely, kde je brusných látek méně, než v tělovém peelingu.

Nebo si pořiďte peeling s jemnými zrnky, dejte přednost například jílovým či cukrovým peelingům před drcenými skořápkami. Naneste ho ve viditelné vrstvě, nechte pár minut zaschnout, promasírujte a opláchněte.

Mazání se vyplatí

Hned po peelingu naneste na paže bohatou vrstvu tělové péče. Více znamená více, hlavně na začátku zkrášlujícího programu. Pokud se péče rychle vstřebá a dlaň na povrchu paží drhne, přidejte ještě jednu vrstvu.

Když ani při pravidelném používání tělového mléka ruce a paže nebudou takové, abyste je chtěli vystavovat, zkuste vyměnit sprchový gel. Příliš odmašťuje, takže zvolte výživnější variantu.

Za zkoušku stojí sprchový olej. Přitvrdit můžete také v konzistenci a zvolit pečující tělový olej nebo krém. Maximální efekt mají intenzivní masti, které sežene ve spreji, usnadňujícím používání.

Povolená pokožka se nenosí

Když kůže ztratí pevnost, investujte do zpevňujících tělových mlék. Využívají například výtažek z mořských řas, koenzym Q10, kofein. Dodávají kožním buňkám energii a stimulují tvorbu kolagenových a elastinových vláken, kterých s věkem v pokožce máte čím dál míň.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden