Můj kousek štěstí

Holka z porcelánu ovládla českou kuchyni

Můj kousek štěstí

V Americe si mysleli, že je módní návrhářka, doma však zůstane navždy nepochopená?

Nikdy nechtěla být sexy symbolem, toužila po charakterních rolích. Přes peripetie s alkoholem, bulimií a útěkem za hranice dokázala vstát z popela a stát se slavnou spisovatelkou.

Kdysi sexy herečka, dnes žena, která se nekonformně obléká a má nekonformní názory. Její úspěšnou kariéru odstartoval film Holky z porcelánu. Ta ji však šťastnou neudělala, způsobila spíš řadu frustrací, které se snažila občas zahnat alkoholem. Dokázala překonat mentální bulimii a stala se propagátorkou své vlastní diety.

Dnes učí angličtinu, kterou se skvěle naučila během svého života v Austrálii... Lenka Holas Kořínková (65) se narodila v Opavě. Už během studií na Pražské konzervatoři hostovala v divadle Semafor a v Divadle E. F. Buriana. Po maturitě v roce 1976 zpívala ve skupině Petra Hanniga (75) a tři roky nato

Zbývá vám 86% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden