Horká hrušková vodka s grepem

Suroviny na 4 nápoje:

200 g cukru krystal,
30 ml pramenité vody
500 ml stoprocentního hruškového džusu
kůra z jednoho citronu
4 snítky meduňky
hrst čersvých lístků máty na ozdobu
1 šťavnatý grep
100 ml vodky
100 gramů medu

Postup:

Krystalový cukr a vodu v kastrůlku opatrně svaříme. Přilijeme hruškový džus, přidáme citronovou kůru (nejlépe strouhnou) a šťávu z půlky grepu. Všechno dohromady lehce povaříme. Poté ve směsi necháme rozpustit 100 g medu, a nakonec přilijeme vodku. Servírujeme v menších skleničkách ozdobených zbývající polovinou grepu a sníkou zeleného, třeba meduňkou nebo mátou.

Extra tip:

Pochutnáte si i na jablečné variantě: místo hruškového – jablečný džus.

reklama
reklama