Horké maliny

Pro lepší vůni přidejte vanilkový cukr

Oblíbená dobrota, kterou když jednou ochutnáte, tak musíte naplnit mrazák malinami, abyste si ji kdykoli mohli opět vychutnat.

Ingredience:


  • 200 g malin

  • 3 lžičky krystalového cukru

  • 4 lžičky másla

  • 2 lžičky citronové šťávy

  • 1 dl griotky


Postup:

  • Do rozpuštěného másla přidáme cukr, který necháme lehce karamelizovat. Cukr se nám nesmí přichytit a nesmí ani ztmavnout.

  • K rozpuštěnému cukru přidáme maliny a opatrně mícháme, abychom je nerozmačkali. Přidáme čerstvou citronovou šťávu a na mírném ohni je ohříváme, nikoli do varu.

  • Pak je přilijeme griotkou a můžeme podávat, nejlépe ve skleničce.

  • Tuto mňamku můžete použít i jako polevu na zmrzlinový pohár. Do pohárů rozdělte zmrzlinu a přelijte ji obsahem pánve.

reklama
reklama

Komentáře