Můj čas na kafíčko

Horoskop starých Řeků

I v dobách největší slávy starověkého Řecka se mocný Ceasar a moudří Řekové řídili seskupením a postavením hvězd. Který z legendárních antických řeckých bohů vládne právě vám, a co všechno to o vás vypovídá? Který z mocných vládců Olympu nad vámi a vašimi blízkými drží ochrannou ruku?

ARES (21. 3.‒19. 4.)

Arés byl řeckým bohem války. Stejně, jako vy, jste bojovná, a rvete se za svoji pravdu až do poslední kapky krve. Velmi rozlišujete mezi ženským a mužským světem a máte silnou sexualitu. Žijete okamžikem, toužíte po výhře a jste odvážná. Často jednáte bez přemýšlení a často vás ovládá jejich ego.

AFRODITA (20. 4.‒20. 5.)

Chrání vás bohyně lásky spanilá Afrodita, která popletla hlavu bohům i smrtelníkům. Do vínku vám propůjčila okouzlující povahu. Spoléháte se, že všechno se vyřeší samo a život je pro vás dobrodružstvím. Věrnost se vás týká až když se opravdu zamilujete. Do té doby se řídíte heslem: Po mne potopa.

HERMES (21. 5.‒20. 6.)

Božský posel Hermés vám propůjčil lehkost a hravost. Jste věčné dítě občas jednáte nezodpovědně a zkoušíte, co vše si můžete dovolit. Vaše přátelská a bezprostřední povaha vás většinou vytáhne z každého maléru. Máte vždy kolem sebe spoustu přátel a zpravidla vedete i hodně čilý společenský život.

ARTEMIS (21. 6.‒22. 7.)

Bohyně lovu, zvířat a rostlin Artemis vám předala velkou lásku k přírodě. Proto máte idealistickou povahu, těžko se smiřujete s bezprávím a pomáháte všem, kteří to potřebují. Máte i silně vyvinutou intuici. Často si děláte starosti s něčím, co vůbec není váš problém. Když milujete, milujete absolutně a bezpodmínečně.

APOLLON (23. 7.‒22. 8.)

Stejně jako bůh slunce, světla a umění Apollon jste i vy velmi kreativní. Máte aspoň jeden talent, kterým vynikáte. Jste optimisté a extroverti. Milujete společnost a jste její ozdobou. Máte silné morální zásady, ale nikomu je nevnucujete. Potrpíte si na vše, co je hezké, ale trpělivost nepatří mezi vaše nejsilnější stránky.

PERSEFONA (23. 8.‒22. 9.)

Přestože byla Persefona  bohyní podsvětí, byla i bohyní jara. Proto vám propůjčila svoji citlivou povahu. Vaše duše je čistá a pro druhé byste udělala cokoliv. Jste spíše introvert a ve společnosti se necítíte ve své kůži. Máte pár přátel, kterým se svěřujete. Jste citlivá a máte smysl pro spravedlnost.

THEMIS (23 .9.‒22. 10.)

Themis byla ztělesněním božského řádu. Stejně jako ona, máte i vy velký smysl pro řád a pořádek. Vaší životní stabilitou je rodina a přátelé. V otázkách manželství a nevěry jste zcela nekompromisní, pokud vás někdo zradí, nikdy mu to neodpustíte. V práci jste tahoun týmu a vaši šéfové moc dobře vědí, co ve vás mají.

HÁDES (23. 10.‒21. 11.)

Bůh podsvětí Hádés je vždy zobrazován jako negativní postava, kterou neměl nikdo příliš v lásce. To se ale může dít i vám. Jste zodpovědná, avšak uzavřená. Nikoho si jen tak nepouštíte k tělu a nemáte ve zvyku šířit klepy. Proto vás někteří mohou považovat za arogantní. Opak je ale skutečnou pravdou.

ZEUS (22. 11.‒21. 12.)

Nejvyšší ze všech bohů Zeus by rozmařilý a stejně, jako on, i vy máte problém se závazky. Nesnesete, když vás někdo a něco svazuje. Máte přátelskou povahu a kouzlo osobnosti. Také proto jste velmi oblíbená. Potřebujete svoji svobodu. Jste volnomyšlenkářka a milujete poznávání všeho nového.

KRONOS (22. 12.‒19. 1.)

Kronos nebyl antickým bohem, ale nejmladším z Titánů a otcem Dia, Háda a Poseidóna. Stejně jako on jste i vy prozřetelná a snažíte se vše do detailů naplánovat. Nečekané situace vás vyvádějí z rovnováhy, své city nedáváte příliš najevo, Pokud skutečně milujete, dokázala byste pro svého partnera položit život.

URANOS (20.1.‒18.2.)

Uranos byl bohem nebe, prvním vládcem po počátečním Chaosu a otcem 12 Titánů. Propůjčil vám volnomyšlenkářskou povahu a hlavu v oblacích. Jste věčným snílkem a mistryně ve stavění vzdušných zámků. Jste přátelská a současně milujete samotu. Věříte svým zásadám a umíte je hájit.

POSEIDON (19. 2.‒20. 3.)

Poseidon je bůh moří a oceánů. Svým zrozencům propůjčuje klidnou, přemýšlivou povahu. Jste tichá voda, od které se nečeká drama. To neplatí, když vám přeteče pohár trpělivosti. Sice neděláte scény, ale vaše mlčení a chlad mluví za vše. Jste cílevědomá, ale víte, že nic nemá cenu získávat za každou cenu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden