Můj čas na kafíčko

Horská dráha emocí

ON je tak úžasný, básníte na samém začátku. Ale pak nechápete, co jste na něm viděla...

Všechno se zdá růžové, máte pocit, že jste potkala toho nejlepšího chlapa pod sluncem, a najednou přijde třesk. Leze vám na nervy a nechápete, kam jste dala oči. Co když ale nedokážete projít přes všech pět typických stadií lásky?

1. On je naprosto senzační

Při zamilovávání se ocitnete jakoby na drogách, ve fázi, kdy žijete na obláčku štěstí. V této fázi promítáte do svého partnera všechny své touhy a naděje. Ztratíte hlavu, srdce vám buší jak o život a máte pocit, že v břiše se vám usídlili motýli.

Váš partner se pro vás rychle stane ideálním člověkem a nevidíte na něm žádné slabé stránky. Věříte, že bude vždy schopen naplnit každé vaše přání, a věříte každému slovu, které řekne. Věříte, že jste právě potkala svého pana Božského, a jste opojena iluzí velké lásky.

Každý si nesete i četné nedostatky.

2. Je ten pravý a tvoříme pár

V této fázi je láska nejsilnější. Lépe se poznáváte a vaše přítomnost začíná mít vliv na všechny aspekty partnerova života. Jste spolu už pár týdnů či měsíců a máte pocit, že jen ve dvou má všechno ve vašem životě smysl.

Je to období, kdy máte euforický pocit, že spolu tvoříte ten správný celek, a po sérii schůzek se často sestěhujete. Věříte, že jste našla toho pravého chlapa pro svůj život a že váš vztah byl zcela jistě určen osudem.

V této fázi si spousta dvojic ukvapeně pořizuje zvířata a děti, které posilují pouto mezi dvěma lidmi. Cítíte se v bezpečí a milovaná.

3. Tak šíleně moc mě rozčiluje

Vaše iluze se rozplývají a vy cítíte citové vystřízlivění. Něco je jinak a mezi vámi to občas dost drhne. Partner vás začíná rozčilovat spoustou drobností, které jste v úvodní fázi zamilovanosti neviděla nebo přehlížela. Zdá se vám, že je nepředvídatelný, a jeho chování vás v mnoha ohledech rozčiluje.

Cítíte, že si od něj chcete dát pauzu, a ptáte se sama sebe, jestli je pro vás opravdu ten pravý. Začínáte mít dojem, že by vaše city mohly jednoho dne vyprchat a nikdy se nevrátit. Napadá vás, že možná není důvod mučit sebe a partnera ve vztahu, kterému došla šťáva.

4. Chci ho i přes jeho chyby

Pokud zapojíte jistý nadhled, zatnete zuby a pokusíte se ze všech sil překonat svou nechuť, můžete třetí fázi vystřízlivění překonat a dostat se do fáze čtyři. Přestože vás partner mnohdy rozčiluje a máte pocit, že má celou řadu chyb, uvnitř cítíte, že ho máte opravdu ráda a že život s ním má i některé přednosti.

Vaše mysl je oproštěna od iluzí, které jste promítala do svého partnera v dřívějších stadiích. Chlap před vámi není ten úžasňák, kterého jste si představovala, ale reálný člověk. Přijímáte a chápete jeho slabé stránky. Nyní je čas se zahojit a přesunout se do poslední fáze.

Vězte, že fáze opojení je jen dočasná.

5. Jsme DVA na úplně VŠECHNO!

Teprve tehdy dojdete k vytvoření opravdové lásky. Až v poslední, páté fázi, kdy jste se oba naučili překonat svoje rozpory, můžete jeden k druhému najít hlubší, silnější a dlouhotrvající pouto. Teprve v tomto stadiu vztahu dojdete k osvobozujícímu závěru: že vy dva máte sílu společně překonat cokoli.

Pochopíte, že neprocházíte společně životem pro nic za nic, ale žijete v partnerském vztahu z vyšších důvodů. Můžete společně pracovat, něco vytvářet, může to být cokoli. Teprve až začnete fungovat jako jeden celek a překonáte všechna předchozí čtyři stadia, můžete říct se 100% jistotou: „Tohle je ten pravý!“

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden