Hospodské koleno na pivě

Pečené koleno patří mezi naše národní skvosty a my vám velmi rádi prozradíme, jak si ho připravíte.

Ingredience

1 větší vepřové koleno, 200 ml černého piva, 5 stroužků česneku, 2 cibule, 3 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce mleté sladké papriky, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček černého pepře, ½ lžičky mletého černého pepře, 1 lžička drceného kmínu, 1 bobkový list, voda na podlévání, 2 krajíčky kváskového chleba, 1 lžička soli

Postup

Vepřové koleno musíte nejdříve očistit, vykostit a pak už začíná ten správný gastro koncert.
Kůži nakrojíme na mřížky, vetřeme do něj hořčici. Smícháme papriku, pepř a sůl a také je vetřeme do masa. Koleno stočíme a svážeme provázkem. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek na tenké plátečky a koleno v pekáči jimi hezky obložíme. Ještě přidáme nové koření, bobkový list, celý pepř a tu nádheru přelijeme pivem, pekáč zakryjeme a dáme na hodinu péct při 180 °C. Pak pekáč odkryjeme a pečeme ještě asi 20 minut. V průběhu pečení jej přeléváme šťávou, kterou nakonec zahustíme střídkou chleba. Zapomenout bychom neměli na křen, který dá kolenu ten správný říz.

reklama
reklama