Moje šťastná hvězda

Hospodské koleno na pivě

Pečené koleno patří mezi naše národní skvosty a my vám velmi rádi prozradíme, jak si ho připravíte.

Ingredience

1 větší vepřové koleno, 200 ml černého piva, 5 stroužků česneku, 2 cibule, 3 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce mleté sladké papriky, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček černého pepře, ½ lžičky mletého černého pepře, 1 lžička drceného kmínu, 1 bobkový list, voda na podlévání, 2 krajíčky kváskového chleba, 1 lžička soli

Postup

Vepřové koleno musíte nejdříve očistit, vykostit a pak už začíná ten správný gastro koncert.
Kůži nakrojíme na mřížky, vetřeme do něj hořčici. Smícháme papriku, pepř a sůl a také je vetřeme do masa. Koleno stočíme a svážeme provázkem. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek na tenké plátečky a koleno v pekáči jimi hezky obložíme. Ještě přidáme nové koření, bobkový list, celý pepř a tu nádheru přelijeme pivem, pekáč zakryjeme a dáme na hodinu péct při 180 °C. Pak pekáč odkryjeme a pečeme ještě asi 20 minut. V průběhu pečení jej přeléváme šťávou, kterou nakonec zahustíme střídkou chleba. Zapomenout bychom neměli na křen, který dá kolenu ten správný říz.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden