Hospodský guláš

Bramborový guláš s uzeninou zvládne úplně každý. Je hotový raz dva a k chuti přijde takřka kdykoli.

Suroviny na 4 porce - 1 kg brambor - 400 g špekáčku - 2 cibule - 100 g sádla - 2 lžíce hladké mouky - 2 lžíce sladké mleté papriky - 2 stroužky česneku - 1 lžička kmínu - 1 lžička majoránky - sůl, pepř

Postup

1. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Zalijte je vodou a nechte stát.

2. V kastrolu rozpalte asi 70 g sádla. Přidejte oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli a míchejte, dokud nezačne hnědnout. Přidejte papriku, kmín a pepř, a pak i slité brambory a plátky česneku. Osolte, zalijte do poloviny horkou vodou a duste pod pokličkou.

3. Až budou brambory z poloviny uvařené, přidejte mouku a míchejte, dokud guláš nezhoustne. Podle potřeby přilijte vodu a dále zvolna vařte bez pokličky do změknutí brambor.

4. Špekáčky nakrájejte a zprudka opečte na zbylém sádle z obou stran. Tuk slijte a špekáčky přidejte do guláše. Ochuťte majoránkou a ještě krátce povařte. Servírujte s pečivem.

reklama
reklama

Komentáře