Můj kousek štěstí

Houba nesmrtelnosti

Houba s exotickým názvem Reishi, známá u nás i ve světě jako zázračná houba, patří mezi nejstarší přírodní léčiva tradiční činské medicíny. Obsahuje velké množství látek mimořádných vlastností a používá se již mnoho tisíc let v tradiční asijské medicíně.

Reishi se dá volně přeložit jako "božská houba nesmrtelnosti". Zajímavé je, že za příznivých podmínek může vyrůst i v našich podnebných podmínkách. Reishi podle čínské medicíny prodlužuje život a působí proti stárnutí, protože má vysoký obsah antioxidantů.

Tím však její léčebné účinky nekončí. Obsahuje i minerály, vitamíny a živiny,  Obsahuje všech osm esenciálních aminokyselin a má vysoký obsah železa, selenu a vitaminu B. A cože vlastně léčí? Reishi se hodí jak doplněk léčby při artritidě a revmatismu, rakovině tlustého střeva, astmatu, cukrovce, stařecké osteoporóze, depresi či schizofrenii.

Dále zlepšuje regeneraci plic po chirurgických zákrocích a snižuje proto riziko onemocnění bronchitidou. Látky obsažené v reishi působí pozitivně dokonce i na činnost srdce, protože zlepšují průtok krve.

Při preventivním užívání se doporučuje houbu konzumovat v tabletách, které jsou volně dostupné v lékárně. Na povzbuzení imunity a jako protinádorová prevence se doporučují konzumovat 2 čajové lžičky extrátu rozpuštěné v čaji 2x až 3 x denně.

Tímto způsobem užívejte houbu každý den po dobu tří až devíti měsíců, potom udělejte přestávku na tři měsíce. Je prokázáno, že Reishi je vhodná pro dlouhodobé užívání a nemá žádné vedlejší účinky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden