Houbová klasika: Smaženice

Bez smaženice by to nešlo. Je mnoho postupů, ale my si připomeneme ten osvědčený z nejosvědčenějších.

Ingredience:


  • 2 hrsti hub

  • 1 cibule

  • 1 větší lžíce sádla

  • 2 stroužky česneku

  • ½ lžičky drceného kmínu

  • 2 vejce

  • špetka pepře

  • sůl


Postup:

  • Na sádle zpěníme cibulku, přidáme k ní omyté houby pokrájené na kousky.
    Připalují-li se, velmi lehce podlijeme vodou.

  • Dusíme na mírném ohni minimálně 10 minut, pak osolíme, okmínujeme a přidáme prolisovaný česnek.

  • Za mírného probublávání přidáme vejce a necháme ještě přejít varem, dokud se vejce nesrazí. Na závěr posypeme čerstvou petrželkou a podáváme s chlebem.

reklama
reklama