Houbové lasagne jako od maminky

Připravte si lasagne s netradiční chutí hub. Jsou snadné na přípravu a chutnají báječně.

Suroviny na 6 porcí - 400 g lasagne - 400 g lesních hub - 3 lžíce másla - 2 lžíce hladké mouky - sůl, pepř - 40 g strouhaného čedaru - 40 g strouhaného parmezánu - 200 ml kuřecího vývaru - 100 ml smetany - olej na vymazání

Postup

1. Houby očistěte a nakrájejte. Osmažte je na lžíci másla, osolte a opepřete.

2. Z másla a mouky umíchejte jíšku. Zalijte ji chladným vývarem, prošlehejte a povařte 5 minut. Přidejte houby a smetanu a krátce povařte.

3. Zapékací mísu vymažte a dejte houbovou směs. Posypte sýrem a položte lasagne. Vrstvy opakujte.

4. Pečte v troubě při 170 °C asi 25 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden