Houbový guláš

Skvělé jídlo pro setkání na chalupě.

Potřebujete:

500 g hovězí kližky, 750 g lesních hub, 4 cibule ,4 stroužky česneku, 1 větší plechovku rajčatového protlaku, 60 g hladké mouky, 750 ml hovězího vývaru, 3 lžíce sladké mleté pariky, lžíce drceného kmínu, slunečnicový olej, sůl, pepř.

Postup

1. Najemno nakrájenou cibuli zpěňte na oleji. Zaprašte paprikou a po chvilce, když se paprika rozvoní, přidejte na kostky nakrájené maso. Osolte, opepřete, okmínujte, přidejte rozetřený česnek a nechte na malém plameni dusit tak dlouho, dokud se nevyvaří skoro všechna šťáva z masa.

2. Maso zaprašte moukou, promíchejte a přilijte vývar. Přidejte pokrájené houby, protlak a vývar a nechte zvolna vařit, dokud houby a maso zcela nezměknou. Nakonec guláš osolte a opepřete. Podávejte s chlebem, těstovinami nebo houskovým knedlíkem.

.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama