Houbový guláš

Žampiony můžete podle sezony nahradit jinými čerstvými houbami.

Suroviny na 4 porce:

800 g hovězího krku

hrst čerstvých žampionů

200 g slaniny,

3 cibule

1 lžičku drceného kmínu

1 lžičku mletého pepře

2 lžičky sladké mleté papriky

60 g hladké mouky

120 g rajčatového protlaku

500 ml hovězího vývaru

špetku majoránky

1 stroužek česneku

sůl

olej

Postup:

1. Maso nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky, houby na plátky a cibuli nasekáme najemno. Ve velkém kastrolu rozehřejeme olej, vložíme slaninu, cibuli a vše osmahneme mírně dohněda. 2. Přidáme maso, houby, důkladně opečeme, osolíme, opepříme, zasypeme paprikou, promícháme a zaprášíme moukou. Vše ještě jednou důkladně promícháme, zapražíme, dáme do hrnce protlak a zalejeme vývarem. 3. Guláš přivedeme k varu, a pak vaříme pod poklicí na mírném ohni, dokud maso není zcela měkké. Nakonec guláš dochutíme prolisovaným stroužkem česneku, majoránkou a osolíme.

.

reklama
reklama

Komentáře