Houbový guláš

Suroviny:

1 kg hovězího masa

5 cibulí

200 g čerstvých hub

2 lžíce sádla

3 lžíce hladké mouky

3 lžíce rajčatového protlaku

3 stroužky česneku

2 lžičky kmínu

sladká paprika

sůl

pepř

Postup:

Ve velkém hrnci rozpalte sádlo a přidejte do něj nakrájenou cibuli. Tu na středním plameni opékejte asi 20 minut dohněda. Do osmažené cibule vložte hovězí maso nakrájené na kostky a ze všech stran je opečte.

Jakmile se maso zatáhne, posypejte ho moukou a mletou paprikou. Vše krátce opečte, stačí půl minuty, delším opékáním by paprika zhořkla.

Maso zalijte vodou, přidejte prolisovaný česnek, kmín a rajčatový protlak. Osolte a opepřete podle chuti. Dobře promíchejte, přikryjte pokličkou a vařte asi 1,5 hodiny do změknutí masa. Zhruba po hodině varu přidejte do guláše nakrájené houby.

Asi 10 minut před koncem odstraňte pokličku a vařte odkryté, odpaří se tak přebytečná tekutina a chuť guláše bude intenzivnější. Podávejte s chlebem nebo s knedlíkem.

Tip!

Můžete použít i sušené houby. Nemusejí se namáčet předem, stačí je do hrnce přidat na začátku vaření.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden