Houbový guláš z hovězího masa

Tento guláš patří mezi ty nejoblíbenější způsoby úpravy lesních hub. Je velmi snadný, rychle připravený, a navíc levný.


Ingredience:


800 g hovězího masa


5 cibulí


olej


80 g čerstvých hub


60 g hladké mouky


1 balení rajčatového protlaku


vývar nebo voda


sladká paprika,  kmín, pepř, sůl


1 česnek


Postup:


Cibuli nakrájejte najemno a osmahněte na oleji. Zaprašte ji mletou paprikou, přidejte hovězí kližku nakrájenou na malé kousky, vše osolte, opepřete, okmínujte, přidejte rozetřený česnek a duste pod pokličkou téměř doměkka. Pak trochu zvyšte plamen a všechnu šťávu vyduste do tuku.


Maso zaprašte moukou, za stálého míchání orestujte a podlijte vodou nebo vývarem. Přidejte očištěné houby nakrájené na kousky a protlak, promíchejte, guláš povařte, aby houby změkly, a na závěr ho dochuťte solí a pepřem. Jako přloha se skvěle hodí čerstvý chléb.

reklama
reklama

Komentáře