Houbový kuba

Suroviny:

300 g ječných krup

150 g sušených hub

1 cibule

2 stroužky česneku

3 lžíce sádla

½ lžičky drceného kmínu

1 lžička majoránky

sůl

pepř

Postup:

Kroupy a sušené houby namočte předem na několik hodin do vody. Kroupy poté uvařte v osolené vodě doměkka. Ve velkém hrnci rozehřejte sádlo a osmažte v něm nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zesvětlá, zasypejte ji drceným kmínem a opékejte asi 30 vteřin.

Poté do hrnce přidejte přecezené kroupy a namočené houby s naběračkou vody, ve které byly namočené. Vše dobře promíchejte a dochuťte prolisovaným česnekem a majoránkou. Na závěr kroupy osolte a opepřete podle chuti.

Takto ochucenou směs povařte za občasného míchání asi 5 minut. Poté ji rozprostřete do zapékací formy vymazané sádlem, uhlaďte povrch a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut.

Tip!

Místo ječných krup můžete použít pohanku nebo bulgur.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden