Moje šťastná hvězda

Hovězí Bun bo Nam Bo

Bun bo Nam Bo je tradiční pokrm Vietnamců, kteří si ho dopřávají téměř denně.


Ingredience:


450 g hovězí kýty


4 stroužky česneku


olej


2 lžíce rybí omáčky


pepř 


rýžové nudle


1 dcl rýžového octa


1 dcl rybí omáčky


300 ml horké vody


1 lžíce třtinového cukru


hrst arašídů


1 mrkev a ledový salát


2 hrsti mungo klíčků


čerstvé bylinky


Postup:


Maso dejte na 2 hodiny do mrazáku, pak ho nakrájejte na tenké plátky. Dva stroužky česneku oloupejte a nasekejte najemno. Plátky masa s česnekem promíchejte a přidejte trochu oleje, rybí omáčku a špetku pepře. Nechte 1 hodinu odležet. Arašídy orestujte.


Nudle uvařte dle návodu na obalu. Všechnu zeleninu nakrájejte na nudličky. Na pánvi si rozehřejte olej a plátky masa lehce orestujte. Mezitím si připravte zálivku z česneku nakrájeného na plátky smíchaného s rybí omáčkou, cukrem, octem a 300 ml vroucí vody.


Maso servírujte s nudlemi, nakrájenou zeleninou a zalité připravenou omáčkou. Dozdobte opraženými arašídy, bylinkami a mungo klíčky.


Náš tip:


V pálivé variantě pokrmu přidejte do omáčky nakrájenou chilli papričku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden