Hovězí burger s domácím kečupem

Suroviny: na kečup:  500 g rajčat  80 g třtinového cukru  sůl a pepř  4 stonky máty Na burgery:  800 g hovězího mletého masa  sůl a pepř  2 rajčata  4 nakládané okurky  4 listy ledového salátu  1 cibule  4 vejce  8 plátků slaniny  4 housky

Postup: Troubu rozehřejeme na 200 °C.

Rajčata nakrájíme, posypeme cukrem a dáme na pekáč. Dáme do rozpálené trouby a pečeme 30 minut. Měkká rajčata i se šťávou necháme vychladit. Poté dochutíme solí, pepřem a mátou. Maso dochutíme solí a pepřem a natvarujeme burgery.

Okurky nakrájíme, rajčata nakrájíme na slabá kolečka, stejně jako cibuli. Maso opečeme z obou stran, dokud není hotové. Během pečení přidáme slaninu a opečeme do zlatova. Maso a slaninu sundáme z pánve a necháme odpočinout.

Na pánev dáme opéct housku. Na další pánvi si mezitím uděláme z vajíčka volské oko. Pak už jen kompletujeme.

reklama
reklama

Komentáře