Hovězí carpaccio s dresinkem

Nejlepší je na carpaccio (čtěte karpáčo) hovězí svíčková. Bude se vám krásně rozplývat na jazyku.


Ingredience:


500 g hovězí svíčkové


hrst čerstvé rukoly


70 g parmazánu


1 lžíce citronové šťávy


2 lžičky olivového oleje


sůl, pepř


2 lžičky plnotučného jogurtu


1 lžička zakysané smetany


1 lžička limetové šťávy


1 stroužek česneku


Postup: 


Svíčkovou nakrájejte na tenké plátky. Následně je vyskládejte na potravinovou fólii připravenou na kuchyňském prkénku.


Plátky masa pokapejte olivovým olejem, přikryjte je potravinovou fólií a maso jemně naklepejte.


Nyní plátky masa vyskládejte na talíř a posypejte je čerstvě drceným pepřem a solí, přidejte trochu rukoly a citronovou šťávu.


V misce smíchejte plnotučný jogurt, zakysanou smetanu, limetovou šťávu a prolisovaný stroužek česneku. Dip na carpaccio dochuťte solí a pepřem.


Dipem následně maso lehce pokapejte, případně ho nechte v mističce, abyste si do něj mohli plátky masa pohodlně namáčet.


Carpaccio je možné dozdobit i nasekanou nakládanou okurkou anebo kapary. Podávejte ho s čerstvým bílým a křupavým pečivem.


Náš tip:


Skvělou chuť dodá tenkým plátkům masa najemno nebo na hoblinky nastrouhaný parmazán.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden