Moje šťastná hvězda

Hovězí carpaccio s dresinkem

Nejlepší je na carpaccio (čtěte karpáčo) hovězí svíčková. Bude se vám krásně rozplývat na jazyku.


Ingredience:


500 g hovězí svíčkové


hrst čerstvé rukoly


70 g parmazánu


1 lžíce citronové šťávy


2 lžičky olivového oleje


sůl, pepř


2 lžičky plnotučného jogurtu


1 lžička zakysané smetany


1 lžička limetové šťávy


1 stroužek česneku


Postup: 


Svíčkovou nakrájejte na tenké plátky. Následně je vyskládejte na potravinovou fólii připravenou na kuchyňském prkénku.


Plátky masa pokapejte olivovým olejem, přikryjte je potravinovou fólií a maso jemně naklepejte.


Nyní plátky masa vyskládejte na talíř a posypejte je čerstvě drceným pepřem a solí, přidejte trochu rukoly a citronovou šťávu.


V misce smíchejte plnotučný jogurt, zakysanou smetanu, limetovou šťávu a prolisovaný stroužek česneku. Dip na carpaccio dochuťte solí a pepřem.


Dipem následně maso lehce pokapejte, případně ho nechte v mističce, abyste si do něj mohli plátky masa pohodlně namáčet.


Carpaccio je možné dozdobit i nasekanou nakládanou okurkou anebo kapary. Podávejte ho s čerstvým bílým a křupavým pečivem.


Náš tip:


Skvělou chuť dodá tenkým plátkům masa najemno nebo na hoblinky nastrouhaný parmazán.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden