Moje sladké tajemství

Hovězí guláš na divoko

Suroviny:  750 g hovězí kližky  2 lžíce másla  2 cibule  100 g slaniny  400 ml červeného vína  250 ml vývaru na podlití  2 bobkové listy  1 lžička nového koření, drceného pepře  ½ lžičky drceného jalovce  pár snítek tymiánu  malý kousek citronové kůry  50 g rajčatového protlaku  2 plátky chleba  2 lžíce švestkových povidel  sůl

Postup: Maso nakrájíme na kostky a osolíme. Na rozpuštěném másle necháme nejprve zesklovatět cibuli nakrájenou na kostičky. Pak přihodíme nakrájenou slaninu a opečeme ji. Nakonec přidáme nakrájenou kližku a opečeme ze všech stran. Podlijeme červeným vínem a vývarem, přidáme koření, bylinky, citronovou kůru a rajský protlak a necháme pod pokličkou dusit.

Když je maso již téměř měkké, odebereme trochu omáčky do misky a nadrobíme k ní střídku ze dvou krajíců chleba na zahuštění omáčky. Dobře rozetřeme na hladkou kaši a potom vmícháme zpátky k masu. Guláš dochutíme povidly a vaříme do úplného změknutí.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden