Hovězí guláš s dýní

Výborně se k němu hodí chléb

Kombinace dýně a masa je vynikající a tento recept si prostě zamilujete. Neváhejte a vrhněte se na jedinečný guláš.

Ingredience:

300 g dýně

500 g hovězího masa

2 větší cibule

1 lžíce sádla

3 stroužky česneku

2 lžičky mleté červené papriky

špetka drceného kmínu

½ lžičky majoránky

špetka chilli

1 bobkový list

chléb na zahuštění

sůl

pepř

Postup:

Rozpustíme si sádlo a v něm necháme jen zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Hned poté přidáme maso nakrájené na kostky. Přidáme mletou papriku a 3 dcl vody a necháme zlehka probublávat.

Dýni vydlabeme, zbavíme jader, nakrájíme na kostky a přidáme ke gulášovému základu. Lehce osolíme, zalijeme horkou vodou, přidáme chilli, kmín a bobkový list a zvolna dusíme asi 30 minut.

Připravíme si střídku ze tří krajíčků chleba, rozdrobíme ji a přidáme společně s prolisovaným česnekem a majoránkou a necháme jen zlehka probublat, podle chuti dosolíme a můžeme podávat.

reklama
reklama

Komentáře