Hovězí kebab s česnekem a mátou

Tento hovězí kebab bude zlatým hřebem večera! K němu pak už stačí jen grilovaná zelenina a nějaký svěží salát.


Ingredience:


750 g hovězího mletého masa


1 cibule


3 stroužky česneku


3 lžíce nasekané pažitky


1 chilli paprička


1 a ½ lžičky soli a pepře


1 a ½ lžičky kůry z jednoho citronu


1 lžíce čerstvě nasekané máty Σ 1 lžička mleté kurkumy


olivový olej


Postup:


Do misky s mletým hovězím masem přidejte 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 3 lžíce nasekané pažitky, 1 chilli papričku, 1 a půl lžičky soli a pepře, 1 a půl lžičky strouhané citronové kůry, nasakanou mátu a lžičku kurkumy.


Vše nechte minimálně půl hodiny odležet v lednici. Mezitím si rozpalte gril a mřížku grilu potřete olivovým olejem.


Směs rozdělte na 7 stejně velkých dílů. Z nich si uválejte podlouhlé šišky a napíchněte je na vidlice. Grilujte ze tří stran. Každou 4 minuty.

reklama
reklama

Komentáře