Hovězí kližka na černém pivu

Suroviny na 6 – 8 porcí:

1 kg hovězí kližky

250 g slaniny

300 g cibule

chilli papričky

česnek

2 l hovězího vývaru

houby čerstvé nebo sušené

rozmarýn

tymián

100 g cukru

1 l černého piva

pepř, sůl

škrob

Postup:


  1. Na vyškvařené slanině orestujeme cibuli dotmava a poté i maso nakrájené na větší kousky. Až se maso zatáhne, přidáme podle chuti nasekané chilli papričky, prolisovaný česnek, podlijeme vývarem, přidáme houby (sušené i s vodou, ve které jsme je krátce namáčeli), svazek rozmarýnu s tymiánem a přivedeme k varu.

  2. Mezitím si na pánvi utavíme z cukru karamel. Ten zalijeme pivem a necháme v něm rozvařit. Poté ho přidáme do hrnce k masu a pod pokličkou dusíme dvě až tři hodiny. Až maso změkne, dochutíme omáčku pepřem, solí a lehce zahustíme škrobem rozmíchaným ve studené vodě. Krátce provaříme a můžeme podávat.

reklama
reklama

Komentáře