Moje sladké tajemství

Hovězí kýta v hořčičné krustě

Suroviny:  2 lžičky hořčičného semínka  1 lžička hrubší mořské soli, mletého pepře a tymiánových lístků  60 ml olivového oleje + 1 lžíce extra  1 a ½ kg hovězí kýty  250 g kuskusu  citronová šťáva  česnek  sůl a pepř  bylinky dle chuti  rajčata  olivový olej

Postup: Troubu předehřejeme na 120 °C. Hořčičné semínko, sůl, pepř a tymián nasypeme do hmoždíře a rozdrtíme. Pak přilijeme olej a smícháme. Hovězí kýtu potřeme extra olejem a na velké rozpálené pánvi ji opečeme ze všech stran dohněda. Pak maso potřeme směsí z hmoždíře a pečeme, dokud nezměkne.
Zhruba dvě hodiny do krvava, 4–6 hodin do úplného propečení. Kuskus přesypeme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme k němu citronovou šťávu a česnek a promícháme. Po pár minutách přilijeme horkou vodu v poměru 1 : 1 a necháme deset minut stát.

Opět promícháme a ke kuskusu přidáme bylinky a rajčata. Podle chuti zakápneme olivovým olejem..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden